Karikó Katalin magyar biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és Tom Hanks kétszeres Oscar-díjas színész is díszdoktori címet kapott a Harvard Egyetemtől csütörtökön. A Massachusetts állambeli Cambridge-ben található oktatási intézmény hagyományos diplomaosztó ünnepség keretében adta át a címeket a talárba öltözött és kalapot viselő új díszdoktoroknak.

Az elismerést Tom Hanks, Karikó Katalin, Jennifer Doudna amerikai vegyész, a 2020-as kémiai Nobel-díj nyertese, David Levering Lewis Pulitzer-díjas amerikai történész, Hugo Noé Morales Rosas, a Radio Bilingüe latin-amerikai közszolgálati rádióhálózat vezérigazgatója, a társadalom peremére szorult emberek szószólója, valamint Michael Glenn Mullen, az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisa, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának egykori elnöke vehette át.

Hanks az amerikai elit egyetem idei végzőseinek diplomaosztó ünnepségén beszédet is mondott, amelyben az igazságért folytatott küzdelem fontosságát hangsúlyozta. Felszólította hallgatóságát, hogy a közönyösség helyett álljanak ki mindenki szabadságáért.

ReklámTas J Nadas, Esq

A nagy amerikai egyetemek diplomaosztóin szokás, hogy politikusok vagy más hírességek beszédet mondanak a végzősöknek.

(Magyar Nemzet)

Borítókép: A tudomány díszdoktorává avatott Karikó Katalin biokémikus, kutatóbiológus, a koronavírus elleni mRNS-alapú oltóanyag egyik fejlesztője és a művészetek díszdoktorává avatott Tom Hanks amerikai színész a Harvard Egyetem diplomaosztó ünnepségén a Massachusetts állambeli Cambridge-ben, 2023. május 25-én (Fotó: MTI/EPA/C. J. Gunther)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.