A mai napon Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úrnak adhattam át a Magyarságkutató Intézet tiszteletbeli elnöki kinevezését – közölte Csák János kulturális és innovációs miniszter a közösségi oldalán.

A miniszter azt írta: Kásler Miklós a továbbiakban Horváth-Lugossy Gábor főigazgató munkáját segítheti az intézet élén, munkájához sok erőt, kitartást és jó egészséget kívánt.

A Magyarságkutató Intézet működése 2019-ben indult Kásler Miklósnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkori miniszterének kezdeményezésére.

Célja, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amelyekre eddig nem volt lehetőség és feltárja történelmünk elhallgatott vagy eltorzított kérdéseinek megoldását.

Borítókép: Horváth-Lugossy Gábor, az intézet főigazgatója, Kásler Miklós tiszteletbeli elnök, valamint Csák János kulturális és innovációs miniszter (Fotó: Csák János Facebook-oldala)

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.