Amerikai meghívásnak tett eleget az év utolsó napjaiban a Virtuózok-győztes pécsi zongorista, Boros Misi, aki január elsején nagy sikerű koncertet adott New Yorkban, az Avery Fisher Hallban.

Boros Misinek New Yorkban

A 11 éves tehetség Philadelphiát (ahol gyakorolni is volt ideje) érintve érkezett New Yorkba december 29-én.

A Jókai utcai iskola kisdiákja Szilveszter napjának reggelén utazott át édesapjával és felkészítő tanárával, Megyimóreczné Schmidt Ildikóval New Yorkba és az év első napján 2500 fős közönség előtt lépett fel az Avery Fisher Hallban, ahol a publikum állva, vastapssal köszöntötte a koncert befejezésekor.

Mint ismert, Misi a zongora tanulmányait a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában végzi Megyimóreczné Schmidt Ildikó tanárnőnél, az ő segítségével jutott el a Virtuózok döntőjéig, majd Fináléjáig. Amerikába Glatz Attila producer meghívására érkezett, és a Salute to Vienna zenekar újévi hangversenyén szerepelt óriási sikerrel.

(A képeket Buzsáki György, pécsi származású agykutató professzor, a Brain Prize kitüntetettje készítette, aki a NY-i egyetemen tanít.)

Forrás: pecsiujsag.hu

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.