Kihelyezett konzuli napok és állampolgársági eskütétel Clevelandben

Magyarország New York-i Főkonzulátusa múlthéten, május 27-28 között, újra kihelyezett konzuli napokat tartottak Cleveland és környéke magyarsága részére.

A konzulátusról jelen volt a vezető konzul, dr. Király Zsuzsanna és dr. Sass Viktória konzul, akik két napon keresztül fogadták azokat, akiknek valamilyen konzuli szolgáltatásra tartottak igényt.

Szerdán, május 28-án öt órai kezdettel ünnepélyes keretek között magyar állampolgársági eskütétel is volt, ahol hat új honfitársunk tett fogadalmat és hivatalosan is magyar állampolgárok lettek.

Dr. Király Zsuzsanna az ünnepi beszédében rámutatott arra, hogy a külhonba élő magyar állampolgárok, Magyarország jó hírnevének hírnökei lehetnek és kérte, hogy az új állampolgárok is büszkén tegyék ezt.

Kihelyezett konzuli napok legközelebb augusztus 15-től 22-ig lesz az Ohiói Reménység Tavánál az Itt-Ott találkozó ideje alatt. Ez csak 3 órai vezetésre van Clevelandtól, a táj mese szépsége kompenzálni fogja az utazás költségeit. Helyileg Clevelandben legközelebb ősszel lesz újra kihelyezett konzuli szolgáltatás, pontos időt nem tudtak mondani még, de majd mi tájékoztatni fogjuk a rádióban és a weboldalon is.

DSC_0006

További képek igényelhetők a jelenlevők által a [email protected] címen.

Comments are closed.