Április 12-én, csütörtökön a Cleveland State egyetem egyik előadótermében Magyarország chicagói főkonzulátusának szervezésében került sor az Amerikai Magyar Tanárok Egyesületének kétnapos konferenciája kezdetének keretében, a Kincsem című magyar film levetítésére.

Az előadóterem teljesen megtelt érdeklődővel, akik lehettek bőven száz felett és akiket először Dr. Szentkirályi Endre köszöntött nagy szeretettel ezután néhány mondatban megemlítette a konferencia idei témáját. Majd Dr. Bencsik Zita Magyarország chicagói főkonzulátus főkonzulja is szólt a nagyérdemű közönséghez. Ezek után következett a majdnem két órás érdekfeszítő, nagyszerű magyar film.

A film után Dr. Bencsik Zita néhány szóban nyilatkozott a Bocskai Rádiónak, ahol elmondta az esthez kapcsolódó gondolatait és röviden szólt a múlt vasárnap lezajlott magyarországi országgyűlési választásokról is.

Dr Bencsik Zita nyilatkozik az AHEA konferencia megnyitóján

Dr. Zita Bencsik nyilatkozik az AHEA konferencia megnyitóján. A Chicagói Főkonzulátus támogatásával mutatták be Clevelandben Herendi Gábor filmjét a Kincsemet! – #KINCSEM

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, April 14, 2018

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.