A Clevelandi Magyar Történelmi Társulat rendezésében Dr. Szentkirályi Endre május 9.-én, du 2 órakor könyvbemutatóval egybekötött előadást tart : Betekintés a magyar tükörbe címmel. Ez alkalommal a Clevelandi Magyarok kultúrája, nyelve és hazafiasága kerül terítékre. Cleveland és környéke magyarjaival foglalkozó kutatásainak az eredményéről tart beszámolót , azokról a magyarokról akik itt laktak az utolsó legalább 65 évben. Újonnan elkészült könyvét is bemutatja melynek címe: Cold War to Warm Cooperation: The Military Service of Cleveland Hungarian 1950-2014. Ez a könyv egy hosszú évek gyűjtő munkájának az eredménye, melyben az amerikai hadseregben katonai szolgálatot teljesített vagy éppen aktív magyar katonák névsora, egy-egy rövidebb-hosszabb életúttal kiegészítve, érdekesebbé téve így teljes egészében.

A Bocskai Rádió meghívásának eleget téve vasárnap az élő adásunk keretében Dr. Szentkirályi Endrével beszélgettünk magáról a könyv keletkezéséről érintve több más érdekességet is a témával kapcsolatosan.

EndreReklám  

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.