Rangos, nagyszabású fesztiválra készül a kanadai magyarok apraja-nagyja. A 2024. június 1-ji esemény – ahogy az a diaszpóra hasonló rendezvényein lenni szokott – a zene, a néptánc és a gasztronómia világába kalauzolja a látogatókat. A méltán híres torontói Yonge-Dundas tér csak fokozza annak garanciáját, hogy élménydús és emlékezetes legyen a hétvége, és a torontói magyarok számára valóban megelevenedjen Magyarország. A szervezők nem titkolt célja megismertetni a kanadaiakkal Magyarország ízeit, színeit, dallamát.

YouTube player

A Bocskai Rádió adásába Balla Sándor, a kanadai magyarság elkötelezett képviselője, a HungaroFest főszervezője jelentkezett be, hogy részletes képet adjon a hallgatóknak a kiváló programlehetőségről. Lássuk, a legfontosabb információkat:

Az esemény fellépői között jegyzik a szervezők a következő formációkat és előadókat: Don’t Stop The Queen zenekar, akik a legendás Queen stílusjegyeit hordozzák; Polyák Lilla énekes-színésznő, aki dalban evez át a 60-as évektől a 2000-res évek slágereiig. A 4S Street fiatal tagjai a magyar pop-rock előadói táborát képviselik majd, Jáger Gyula pedig a magyar retro diszkók világát eleveníti fel Torontóban. A népzene kedvelői se csüggedjenek, a modern zenék és a hagyományok mind beleférnek a programba. Előad a Gyanta Népzenei Együttes, a torontói Csángó Unchained együttes és citerázni fog Perl Eszter, az Óbudai Népzenei Iskola növendéke.

Nem múlhat el fesztivál a hazai ízek kóstolása nélkül: kapható lesz lángos, palacsinta, kürtöskalács, hurka, kolbász, gulyás, de még hekk és pacalpörkölt is. A magyar gasztronómia csábító gazdagsága garantáltan elbűvöli majd a helyi közösséget, de akár a kanadai nagyközönség látogatóit is.

ReklámTas J Nadas, Esq

Ami a technikai részleteket illeti: a nyárnyitó kulturális ünnepre való belépés ingyenes és előzetes regisztrációhoz sem kötött. Belépés délelőtt 11-től, a program várható vége pedig este 11 óra lesz. További részletek az eseményről, részletes program és kedvcsináló tartalmak itt érhetők el: https://hungarofest.ca/

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.