Autó hajtott a washingtoni Capitolium épületét körülvevő kordonokba, a jármű vezetőjét lelőtték. Az incidens helyi idő szerint péntek délután történt, az épületet védő két rendőr megsérült

írja az AP hírügynökség. Információik szerint a sofőrt kritikus állapotban szállították kórházba, az egyik rendőr szintén súlyos sérüléseket szenvedett. Az épületet teljes egészében lezárták, a személyzetet arra kérték, hogy ne hagyják el a Capitoliumot.

A CNN rendőrségi forrásokra hivatkozva közben arról ír:

a sofőr az ütközést követően elhagyta az autót és kést rántott, ekkor lőtték le. A hírügynökség szerint az egyik rendőrt szúrt sebbel szállították kórházba.

Az interneten több fotó is kering a feltételezett támadás helyszínéről.

 

A történtekre mindössze három hónappal azután került sor, hogy az amerikai törvényhozás épületét Donald Trump távozó elnököt támogató tüntetők ostromolták meg. A zavargásokban négyen életüket vesztették. Mint arra amerikai hírforrások most emlékeztetnek, az ostrom óta fokozott biztonsági készültség van érvényben az épületnél. Mivel ma a törvényhozás nem ülésezett, a megszokottnál kevesebben voltak a környéken.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.