Közel 6000 fő, 47 katonai szervezet részvételével lezárult hazánkban a harminc éve nem látott méretű és komplexitású ADAPTIVE HUSSARS 23 elnevezésű nemzetközi hadgyakorlat, amelynek keretében sikeresen vizsgázott mind a Magyar Honvédség, mind a védelmi igazgatás – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

A hadgyakorlatot azért rendelte el a  honvédelmi miniszter, hogy a magyar haderő védelmi képességét teszteljék, hiszen a veszélyek korában –  amikor háború, migráció és azzal együtt terrorizmus fenyegeti Európát – Magyarország biztonsága az első.

Az Adaptive Hussars 23 elnevezésű, négy NATO-tagállam katonái részvételével megtartott 9 napos többnemzeti hadgyakorlat keretében “megmozdult az egész katonai rendszer”

– emelte ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: az ország védelmi rendszerét 5 vármegyében és 40 helyszínen, mintegy 6 ezer fő és 700 technikai eszköz mozgatásával sikerült tesztelni. A katonák jelen voltak földön, vízen és levegőben, a haderő gyakorlatilag egész héten háborús üzemmódban működött – tette hozzá a miniszter.

ReklámTas J Nadas, Esq

A gyakorlat célja az volt, hogy megismerjük és leteszteljük, hogyan reagál a magyar haderő a kiszámíthatatlan helyzetekre

– húzta alá. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kitért arra is, hogy a váratlan incidensekkel is végrehajtott nemzetközi gyakorlat részeként például egy szimulált akció miatt kellett vadászgépeket Kecskemétről Sármellékre telepíteni.

(Pesti Srácok / HM)

Borítókép,  fotó: honvedelem.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.