Hajdu-Németh Magyar Ildikó és Magyar Kálmán a magyar néptánc, népzene és hagyományok szeretetében nőttek fel, s a gyökerekhez, őseink kulturális értékeihez való ragaszkodást tartják életük legfontosabb alapelvének. Ennek szellemében nevelik nemcsak a saját gyermekeiket, hanem a diaszpóraközösség felnövekvő generációit is, immár több évtizede.

Ildikó és Kálmán oszlopos tagjai az amerikai magyar diaszpóra egyik legszínvonalasabb néptánc-táborának a Csipketábornak, melyet a Michigan állambéli Sauk Valleyben szerveznek meg az idén 13. alkalommal.

A lenti felvétel tavaly, 2018-ban készült, melyet a DunaTV Öt kontinens, egy nemzet műsorában mutattak be 2019. június 22-én az idei tábor nyitónapján. Köszönjük a Magyar testvéreknek és minden szervezőnek a kitartó munkát a diaszpóra magyarságának megmaradása érdekében.

Kalman Magyar Jr. és Ildiko Magyar Hajdu-Nemeth a magyar néptánc, népzene és hagyományok szeretetében nőttek fel, s a…

Posted by Bocskai Rádió the Voice of Hungary at WJCU on Saturday, June 22, 2019

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.