Szeptember beköszöntével elérkezett az idő, hogy az iskolapad mögé üljenek a diákok. A CSU-n immáron minden kétséget kizárva nagy örömmel teszik is meg, hiszen egy új jelenség is várt rájuk. A magyarul tanulni vágyóknak nyílt meg az alkalom, hogy felvehetnek olyan kurzust, ahol megtehetik, hogy elsajátítsák a nyelvet és a közép európai kultúrát.

A tanár pedig egy világjárta nő, hiszen a magyarországi egyetem után Franciaországban szerezte meg doktori végzettségét, ahol több éven keresztül tanított is. Gárdosi Rita hatalmas tapasztalattal rendelkezik, kutatása során a nyelvtanulás és a fordítási elméletre öszpontosított, megállapítva egy eredményes tanítási módszert. Oktatási területei: magyar nyelv (kezdő, középhaladó, haladó); Közép-európai kultúra; a magyar fonetika; a magyar nyelvészet.

dr. Gárdosi Rita
dr. Gárdosi Rita

Köszöntő fogadást rendeztek szeptember 5.-én dr. Gárdosi Rita tiszteletére. A Cleveland State University, a Modern Nyelvek Tanszéke és az Egyesült Magyar Egyletek hívta meg a vendégeket abból a célból, hogy bemutassa a 2014/2015-ös tanévben Magyar nyelv és kultúrát oktató Fulbright ösztöndíjas vendégtanárt. A fogadáson beszédet mondott: Megyimóri T. Marika az Egyesült Magyar Egyletek alelnöke, valamint Dr. Greg Sadlek a CSU Bölcsésztudomány karának dékánja. Továbbá megköszönték, hogy az ösztöndíjas teljes mértékben ellátja a  feladatát, amely a fogadó intézményben folyó oktatás és tananyagfejlesztés a magyar tanulmányok területén, valamint a magyar mint idegen nyelv, magyar irodalom és kultúra oktatása. Munkájával gazdagítja a tanszék képét és elsődlegesen a magyar nyelvet.

DSC_1839
Dr. Greg Sadlek és Dr. Rita Gárdosi

A fogadáson készült ünnepi beszéd hanganyagja meghallgatható angol nyelven.

ReklámTas J Nadas, Esq
Megyimóri T. Marika az Egyesült Magyar Egyletek alelnöke, Dr. Gárdosi Rita és Dr. Greg Sadlek a CSU Bölcsésztudomány karának dékánja
Megyimóri T. Marika az Egyesült Magyar Egyletek alelnöke, Dr. Gárdosi Rita és Dr. Greg Sadlek a CSU Bölcsésztudomány karának dékánja
Dr. Gárdosi Rita, Fulbright ösztöndíjas vendégtanár, köszöntő fogadásán résztvevők
Dr. Gárdosi Rita, Fulbright ösztöndíjas vendégtanár,
köszöntő fogadásán résztvevők

Gárdosi Rita látogatást tett a Bocskai Rádió stúdiójában, ahol bemutatkozott a hallgatóknak és a stáb tagoknak.

Dr. Gárdosi Rita és a Bocskai Rádió stábja
Dr. Gárdosi Rita és a Bocskai Rádió stábja

További képek a Bocskai Rádió Facebook oldalán található.

Dr. Gárdosi Rita rövid önéletrajza és a magyar kurzusok bővebb leírása megtalálható a CSU weboldalán.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.