Mit mond Isten szava, a több ezer éve megőrzött Biblia a mai fiatal nemzedéknek?  Egy mai fiatalt sok esetben nem hogyan érdekli, hanem a miért. Együtt gondolkodásra van szükségük, ahol kérdéseiket, kételyeiket szabad légkörben megoszthatják egymással. Az ifjúsági óra nem csupán együtt „filozofálgatás”, összekovácsoló alkalom, és olyan értékes időtöltés, ahol akár a miértekre is választ kaphatnak a résztvevők. 

YouTube player

Erdélyi Bernadett, a Walton Hills-i Első Magyar Református Egyház Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa az egyik mentorától, Krasznai Beátától kapott kiváló ötletet hívta életre. A magyar nyelvű ifjúsági bibliaóra egy hiánypótló alkalom az egyháznál, hiszen a fiatal korosztály megszólítása általában nehezebb dió. Kivéve akkor, ha a csoport vezetője egy közülük! A Bernadett által januárban beindított alkalom azon túl, hogy Isten igéjét kívánja mélyebben elültetni a fiatalok szívében, a baráti kapcsolatok erősítésére is szolgál. A kéthetente szombaton megvalósuló biblióra kötetlen beszélgetéssel, közös pizzázással, sütizéssel indul, ezt követi a témát bevezető kis előadás, majd közösen megvitatják az elhangzottakat. Az órák tervezetét szintén Bernadett készíti elő, aki tartalmi kérdésekben bátran hagyatkozhat a szintén KCSP-ösztöndíjas teológus hallgató öccsére, Áronra. Az eddig csoportban átgondolt témák között vannak Lucifer fellázadása, Ádám és Éva bűnesete, az Özönvíz története. A csoport 10-12 fővel indult be januárban, ami egy nagyszerű létszám.

Célom a tizenévesek nyelvén megfogalmazni a Biblia mának szóló üzenetét. Továbbá az, hogy a fiataloknak ne egy törvényeskedő, ítélkező istenképe legyen, hiszen Isten maga a szeretet. Azt szeretném, hogy ezt lássák a csoportba járók – fogalmazott Bernadett, és hozzátette, hogy a saját életére is pozitív hatással van, hogy az ifjúsági alkalmakra való felkészülés miatt mélyebben és rendszeresen tanulmányozza Isten igéjét. Elsősorban a 15-22 év közötti korosztálynak szól az óra stílusa, de ezek csak számok, amik nincsenek kőbe vésve. Természetesen szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne egy fiatalos csapathoz tartozni. Nem csak egy prédikálást hallgatunk, mélyebben belemehetünk és megérthetjük az alapokat mondta László Lili, aki a kezdetek óta látogatja az órákat. Krasznai Joel pedig hozzátette, kifejezetten örül annak, hogy abban a gyülekezetben indult el ificsoport, ahová ő is tartozik, és annak is, hogy az órák nyomán többeknek nyílik meg a lehetőség, hogy személyes istenkapcsolatot építsenek ki.  

A bibliaóra ökumenikus, bármelyik felekezethez tartozó fiatal jelentkezhet, és azokat is tárt karokkal várják, akik nyitottak, de jelen pillanatban még távol áll tőlük a hit vagy a vallásgyakorlás. Mi sem vagyunk jobbak senkinél, nem vagyunk szentek, csak akartunk egy jó közösséget – emelte ki Erdélyi Bernadett KCSP-ösztöndíjas a Bocskai Rádió adásában.

ReklámTas J Nadas, Esq

A következő alkalom február 17-én lesz, nem késő bekapcsolódni! Jelentkezni az erdelyi.bernadett1@gmail.com címen lehet!

 

Dorgay Zsófia

Ha tetszett ez a riport, esemény összefoglaló, kérjük, támogassa a Bocskai Rádiót működtető Magyar Média Alapítványt. Számítunk az önök nagylelkűségére! Évi 52 dollár, azaz heti 1 dollár sokat jelent a külhoni magyar média működésében!

Támogatom!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.