Spotlight_hungarian13Csütörtökön este a kétszer ötvenperces blokkból álló, Magyar rapszódia című, fergeteges előadást láttuk a Playehouse Square színházban a Magyar Állami Népi Együttes előadásában. Örömmel tapasztaltam hogy milyen sokan voltunk kíváncsiak , csütörtök este dacára is, erre a színvonalas előadásra. Az egymást dinamikusan váltó képekben a Kárpát-medence magyarságának valamennyi táncát megjelenítették. A zenei anyag nagyban támaszkodott a 19. században gyökerező csárdás és verbunkos zenére, amely olyan alkotókra hatott, mint Brahms, Berlioz és Liszt, és amelynek összeállításán Kelemen László a Hagyományok Háza főigazgatója és több más kollégája dolgozott. Az alkotók megkeresték Liszt Magyar rapszódiáinak folklórforrásait, és ezeket beépítették a programba.

Állva és vastapssal jutalmaztuk az előadó művészek szemet gyönyörködtető produkcióját és hosszasan beszélgettek az emberek csoportokba verődve a folyóson, a miután az előadásnak vége lett. Összegzésképpen egy színvonalas, jól összerakott , látványos előadáson vettünk részt . Mindannyian egy élménnyel lettünk gazdagabbak.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.