Március 9-én aktuális témával folytatódott a Magyar Múzeum előadássorozata, amelyet az idén már több alkalommal is megszerveztek az intézmény önkéntesei. Ezen a szombaton washingtoni meghívottja volt a programnak, nevezetesen dr. Hetesy Zsolt, aki Magyarország Washington DC-i nagykövetségének elsőbeosztottja. Előadásának címe Európa jövője volt, amelyben először egy kis időutazással visszavitte a tisztelt hallgatóságot az Európai Unió alakulásának idejére.

A közel 70 résztvevő feszülten figyelte a vetítővásznon megjelenő, érdekesebbnél érdekesebb adatokat és azok magyarázatát. Akkor vált azonban igazán izgalmassá az előadás, amikor Hetesy Zsolt az aktuálpolitikára tért át.  Ekkor vált érdekessé a beszéde, és ekkor vált világossá, hogy hol érnek össze azok a szálak, amelyeket az előadása elején említett.

Az előadás hallgatósága

A magyar kormány mostani brüsszeli kapcsolatait is mélyrehatóan boncolgatta, majd hangsúlyosan kitért a közelgő európai uniós választásokra. Beszélt a május 26-án, az időeltolódás miatt Amerikában május 25-én esedékes EP-választások jelentőségéről, amelyen első alkalommal vehetnek részt külföldön élő magyar állampolgárok. Ismertette a jogaikat és a választás lebonyolításának módszerét. Mindenkit tisztelettel arra kért, hogy éljen ezzel a demokratikus eszközzel, amellyel kifejezheti véleményét arról, hogy ki vezesse azt az Európai Uniót, amelynek Magyarország 2014 óta a tagja. Ez a választás a következő öt évre dönti el az EU parlamentjének összetételét.

Az előadás végén lehetőség volt néhány kérdés feltevésére is, amelyet Hetesy Zsolt készségesen meg is válaszolt, majd egy kis falatozás mellett, lazább keretek között folytatódott a beszélgetés.

Tas J Nadas, Esq

A Magyar Múzeum előadássorozata április 13-án folytatódik, amelyre mindenkit nagy szeretettel várnak.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.