Loren Seagrave, számos amerikai olimpiai bajnok sprinter edzője Magyarországra költözik, ahol a Kiemelt Atlétikai Program gyorsaságfejlesztési szaktanácsadója lesz.

A magyar szövetség (MASZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint a szakember többek között olyan olimpiai aranyérmesekkel dolgozott együtt, mint a 400 méter gát kétszeres bajnoka, Angelo Taylor, illetve Laswhan Merritt (400 m), Donovan Bailey (100 m), Dwight Phillips (távol), továbbá Tiana Bartoletta (távol), de volt tanítványa Justin Gatlin, Jon Drummond és az orosz Darja Klisina is.

A MASZ állásfoglalása szerint a trénernek „specialitása minden olyan versenyszám, amelyben a nagy futógyorsaság jelen van, így a 60 és 400 méter közötti sprint és gátfutó számok, valamint a távolugrás”.

Közérdekű hirdetés

Loren Seagrave az atlétikában olyan fajsúlyú szakember, mint a futballban Sir Alex Ferguson, vagy a kosárlabdában Phil Jackson”

– jellemezte az edzőt Spiriev Attila, a Kiemelt Atlétikai Program szakmai vezetője, egyben a Gyulai István Memorial sportigazgatója. Hozzátette, óriási erkölcsi és szakmai jelentősége van annak, hogy Seagrave a magyar atlétikai közösséghez csatlakozik.

A szakember feladata a Kiemelt Atlétikai Programban résztvevő edzők, és rajtuk keresztül az atléták fejlődésének támogatása lesz, emellett az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjában szaktanácsadóként dolgozik majd, továbbá Mátó Sára 400 gátas U20-as Eb-ezüstérmes versenyző edzője is lesz.

Nyitókép: Loren Seagrave és az orosz Darja Klisina a 2017-es londoni világbajnokságon. Sputnik via AFP/Anton

(Origo / MTI)

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.