Joe Biden amerikai elnök támogatottsága újabb mélypontra süllyedt a CIVIQS kutatása szerint, és mostanra a valaha mért legalacsonyabb értéket érte el: 48 államban – köztük a tipikusan elkötelezetten demokrata párti Kaliforniában és a saját államában, Delaware-ben is – a padlón van.

Mindössze két olyan szövetségi állam van, ahol Biden támogatottsága pozitív:

  • Hawaii: 50 százalékos támogatottság, 38 százalékos elutasítottság
  • Vermont: 46 százalékos támogatottság, 37 százalékos elutasítottság

A felmérés szerint Biden munkájának támogatottsága a megkérdezettek körében 33 százalékra esett vissza a múlt havi 34 százalékról. Ez a Quinnipiac június 8-ai közvélemény-kutatásában feltárt, eddigi legalacsonyabb támogatottsági mutatót is alulmúlja. A felmérés szerint az elnök elutasítottsága 57 százalékos, míg a megkérdezettek 11 százaléknak nincs véleménye róla.

Közérdekű hirdetés

Összességében Biden támogatottsága jelenleg negatív 22 százalékponton áll.

Az elnök ráadásul a pártfüggetlen válaszadók körében is rettentő gyengén teljesít; ez az egyik olyan választói tömb az Egyesült Államokban, amely az évek során egyre fontosabbá vált a győzelem szempontjából. A pártfüggetlen válaszadóknak mindössze 21 százaléka támogatja Bident, míg 66 százalékuk elutasítja, 13 százalékuknak pedig nincs véleménye.

A többi államban mért adatok az eredeti cikkben.

(Demokrata)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.