A Buckingham-palota csütörtök este hivatalosan is megerősítette a királynő halálát, II. Erzsébet brit királynő 96 éves volt. A Sky news szerint családja körében, békében hunyt el a királynő. A királynő 71 éve volt trónon, a halál a nyári rezidenciáján, Balmoralban érte.

Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly a brit uralkodó. Károly trónra lépése azt is jelenti, hogy az új király idősebb fia, Vilmos cambridge-i herceg a trónörökös.

II. Erzsébet királynő 1952. február 6-án – édesapja, VI. György király halála után – lépett az Egyesült Királyság trónjára. Ő volt a negyvenedik angol-brit uralkodó azóta, hogy Hódító Vilmost 1066 karácsonyán a londoni Westminster apátságban Anglia királyává koronázták, de egyik elődjének sem adatott meg ilyen hosszú élet és ennyi idő a trónon.

ReklámTas J Nadas, Esq

Ha minden a korábban megszabott menetrend szerint zajlik, akkor pénteken délelőtt tízkor hívják össze a St. James Palotában az Accession Council nevű tanácsot, amely kikiáltja Károly herceget az új uralkodónak.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.