A második világháborút követő évtizedekben sötét felhők borultak Erdélyre. A kommunista korszak számtalan ismeretlen áldozatait még ma is kutatják a történészek. 1945-ben menekültek tizezrei kerültek nyugatra, így az USA-ba is. Így került a Tibold család Washington államba, ahol Tibold Pali föl nevelkedett és az extreme kayak sportot megszerette. 1962 – 63 at írunk. Pali Erdélyben otthonmaradt nagybátyja, a hősiesen ellenálló Reverend Gáspár, saját életét teszi kockára, hogy az áldozatok listáját a szabad világ elé juttassa.

 A kubai Raketa Valsag és a Sertes-obol konfliktusok éj világháborúval fenyegetnek. Az amerikai katonaság behívóval keresi az ifjú kajakosokat. Józan eszük ellenére, Pali és társai Románia sötét világába sodrodnak, pedig csak a Duna vad hullamait akarják kipróbálni a sebes, meg eddig nem gátolt Duna Vaskapuján át. A vakmerő, de az életre még éretlen fiuk gyorsan felnőnek. Ugyanakkor a kommunizmus markából ki menekülésre csak az életveszélyes Ördög Torka nyújt csekély lehetőséget. De mi lesz a listával?

A könyv megrendelhető az Amazonon.

Like any story, this one also has a beginning. No, it is not In the beginning of the Genesis of the Bible, it is much closer to our time, but it is a beginning that is needed to explain the Whens and the Whys of our own story. Before our heroes set out to conquer their own fears on the giant waves of a faraway river and exchange the lush green forests and cascading rivers of the Pacific Northwest with an equally beautiful but foreboding area of Eastern Europe, an explanation is in order. Dark forests over tall mountain ranges anywhere in the world carry a certain degree of mystery and superstition. Some more so, if their shadows cast over a long history of peoples, cultures, wars, and migrations over past centuries, up to times whose ugly reality even our own grandfathers shall surely recall.

ReklámTas J Nadas, Esq


SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.