Megkapta a legmagasabb, ISO 20121 fenntarthatósági minősítést a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programja, elsőként a Nemzetközi Atlétikai Szövetség világversenyeinek történetében. Hazai munkaerő, ésszerű költségvetés, csökkentett szén-dioxid- és hulladékkibocsátás, a rendezvény helyszínének megóvása – ezek az intézkedések állnak a cselekvési program központjában.

„A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági kezdeményezései

jó példát mutatnak arra, hogy hogyan kell a sportnak tennie a klímaváltozás ellen” – írja a The Sustainability Report nevű nemzetközi szaklap.

Kiemelik, hogy a vb helyszínén és a városban több ezer fát ültetnek a szervezők, amelyek hűtik a városi környezetet és frissítik a levegőt. Elismerést váltott ki az a tény, hogy a Nemzeti Atlétikai Központ nyitott, mindenki számára elérhető szabadidőparkja jelentősen bővíti a budapestiek és a városba látogatók sportolási és kikapcsolódás lehetőségeit. Mindez ráadásul egy olyan területen,

ReklámTas J Nadas, Esq

a Duna partján, ahol korábban szennyező ipari tevékenység zajlott és ezt sikerült teljesen megszüntetni.

A vb helyszínén és a városban több ezer fát ültetnek a szervezők, amelyek hűtik a városi környezetet és frissítik a levegőt. Fotó: wabudapest23.hu

Fontos része a vb fenntarthatósági programjának a közlekedés, hogy a vb-re érkező 400 ezer szurkoló minél nagyobb arányban tömegközlekedéssel és egyéb, környezetbarát módon érkezzen a helyszínre.

Ennek érdekében vezette be a MÁV-Volán csoport a VB2023 jegyeket, amelyekkel Magyarország minden pontjáról oda-vissza 2023 forintért lehet eljutni vonattal, vagy busszal a világbajnokság idején Budapestre.

Megkapta a legmagasabb minősítést a budapesti atlétikai világbajnokság. Fotó: wabudapest23.hu

Ugyancsak a program részét képezik a vb egészségmegőrző és szemléletformáló programjai, így

a Hétköznapi hős program, amely kedvezményes jegyekkel és hirdetésekkel ösztönzi az embereket arra, hogy sportoljanak és kezdjenek egészségesebben élni, valamint a Sulihős program, amely iskolásokkal ismerteti meg az atlétikát.

Mindkét program célja, hogy az arra leginkább fogékony közönségnek megmutassa a vb csodáját, az atlétika szuperhőseit és ez az inspiráció egy életre szóljon.

Fantasztikus vb elé nézünk. Fotó: wabudapest23.hu

180 ezer jegyet vásároltak eddig a nézők Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére,

amelyre a külföldi érdeklődés is rendkívüli, 77 országból jönnek már biztosan. Jegyek továbbra is elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

(Origo)

Borítókép: Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója, Jon Ridgeon, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) vezérigazgatója, Schmidt Gábor sportigazgatási- és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, valamint a Pilisi Parkerdő munkatársai fát ültetnek a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság fenntarthatósági programját ismertető sajtótájékoztatón a XX. kerületi Újtelepi-parkerdőben 2023. május 8-án. Fotó: Zsigmond László

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.