Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting Kansas City játékosa, Sallói Dániel az Újpest Labdarúgó Akadémián mesélt a hátrahagyott idényről a Digi Sportnak, még azt is kiemelve, hogy mennyire várja már David Beckham MLS-csapatának csatlakozását.

„Nagyon jó érzés visszajönni Újpestre, és nagyon nagy dolog, hogy azok a gyerekek, akiknek a helyén voltam anno, kérdezgetnek tőlem és képeket kérnek, ez számomra nagyon komoly elismerés” – mesélte a Digi Sportnak Sallói Dániel, aki Újpesten kezdte a karrierjét.

A magyar támadó remek idényen van túl, minden sorozatot beleszámolva 16 gólig jutott.

„Kiemelném, hogy Ibrahimovic ellen játszhattam, a másik, hogy házi gólkirály tudtam lenni, a harmadik legjelentősebb emlék pedig az, ahogyan továbbjutottunk a Salt Lake ellen: berúgtam a gólt, lefújták a meccset – különleges pillanat volt, ahogyan a stadion szinte felrobbant.”

Közérdekű hirdetés

A megannyi pozitív emlék mellé mindössze egyetlen negatív jutott csak, az elvesztett bajnoki elődöntő.

„A döntőig még duzzogtam egy kicsit, és amikor néztem az összefoglalót, azon gondolkoztam, hogy nekünk kellett volna ott lennünk. De most már túl vagyok rajta, ez van, jövőre meg kell nyerni!”

A 22 éves tehetség a következő szezont is Amerikában képzeli el, s a rá következőt is, hiszen 2020-ban bővítik a ligát, és jön David Beckham csapata, az Inter Miami.

„Nagyon várom már, erős együttes, amely érkezik, kíváncsi leszek, hogyan alakítja majd David Beckham, de eddig úgy néz ki, hogy a legprofibb klub lesz. Kíváncsi vagyok, milyen sztárjátékos jön, mert biztos, hogy hozni fog egy igazán nagy nevet, vagy többet.”

S ha az egyik nagy név a Sallói lesz? „Akkor el kell gondolkoznom.

Sallói Dániel

Amerikából jöttem. Sallói Dániel élménybeszámolója Újpesten. 🙂

Posted by DIGI Sport 24 on Thursday, December 13, 2018

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.