Október 22-én New Yorkban ,  Magyaország Főkonzulátusán  megtartott 1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés utolsó perceiben, Kumin Ferenc Magyarország New York-i főkonzulja színpadra hívta az est díszvendégét, Király Viktort, s megköszönte neki, hogy az amerikai Voice versenyen az énekes mindig büszkén hirdeti magyarságát, s ezzel népszerűsíti  Magyarországot.

Király Viktor New York-ban született magyar szülők gyermekeként. 16 éves korában költözött a család Budapestre, de a gyerekek angol nyelvű iskolában folytatták a gimnáziumot. Viktor a vele készített interjúban elárulta, hogy a Gór Nagy Mária Színitanodában tanult meg igazán magyarul, ezért hálával gondol vissza az ottani beszédórákra. Az énekes most már felszabadultan mesélt arról, hogy sokáig tartotta titokban, hogy részt vesz  az amerikai Voice versenyen, hiszen januárban kezdődtek az első selejtezők. Lassan egy éve,hogy a Voice az élete része, s jelenleg a televíziós fordulók zajlanak.  Nagyon sok álmatlan éjszakája volt a verseny miatt, mert égőnek érezné, ha nem fordulna meg egy szék  az előadása közben. Örül, annak, hogy nekivágott a versenynek, s úgy érzi, hogy elindult valami. ’’Olyan mintha 0-ról kezdeném az egészet. Most kell megismertetnem magamat az amerikaiakkal, de egyensúlyban tartani a magyar közönséget. ’’ –vallja Viktor.

A verseny számára egy óriási lehetőség, hogy Amerikában is megismertesse magát a közönséggel. 15 millió amerikai ül  adásonként a televízió előtt, s ő minden egyes alkalommal kihangsúlyozza, hogy neki két otthona van New York és Budapest. Magyarországon kezdte el a profi éneklést, 8 év alatt megszerette őt a magyar közönség, s ezért  nagyon hálás. Az énekes a bemutatkozó első New Yorki koncertjét másnap tartotta a Drom nevű helyen, amire nagy izgalommal készült. Kedvenc soul dalaiból válogatott a koncertre, de mivel tudja, hogy sok  magyar rajongója lesz a klub-ban, ezért a Solo, a Fire és a Légzés című dalok is benne lesznek a repertoárban.

Az interjú készítésekor még nem tudtam, hogy én is ott leszek a közönség soraiban a Drom klub-ban másnap, október 23-án. Nem árulok el nagy titkot, de a közönség kb. 60%-át a New York-ban élő magyarok alkották, s nem egyszer hangzott el, hogy Hajrá Magyarország!

Hajrá Király Viktor a Voice következő fordulóin!

Itt hallható az énekessel készült rövid interjú:

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.