November 29-én este az 54. Magyar Kongresszus keretében megrendezett Művészesten egy nagyszerű zongoraművésznő mellett, aki Detroitből érkezett Clevelandbe , nevezetesen Balla Zsuzsanna, mellesleg Marosvásárhelyről származik, Sövegjártó Áron Budapesti színművész volt az est fénypontja. A műsorukat Russel Éva rendezte és vezette .

Balla Zsuzsannát az Egyesült Államokban Chicagóban és Los Angelesben láthatta a közönség, ahol négykezes párost játszott Szor Tamás művésszel.  Zenész és zeneoktató is. Jelenleg Ann Arbor-ban (Michigan) tanít és a Detroit-i magyar katolikus egyház zenei vezetője. Repertoárja széles: Bach-tól Janacek-ig, ám kedvenc zeneszerzői Chopin és Mozart.

Sövegjártó Áron fiatal színművész,  aki 1980. december 9-én született Sopronban. A bölcsőde és óvoda után hamar kiderült, hogy füle, ritmusérzéke és hangja is van Áronnak, ezért ének-zene tagozatos általános iskolába íratták be bölcs szülei. Az iskolai szavalóversenyek megnyerése és az ”osztály bohóca” cím többszöri megvédése után egy közgazdasági középiskola, érettségi és GNM színitanoda elvégzése után színpadra is lépett és azóta is naponta láthatja őt a magyarországi közönség különböző színházak deszkáin. 2002-ben kezdett el komolyan énekelni tanulni, mestere mai napig Zsazsa Tax. Egyaránt játszik prózai és zenés darabokban, bár Áron azt mondja, hogy igazán a zenés műfajokban érzi otthon magát. Nyilas jegyű, céltudatos, humoros, kritikus, család centrikus. Nős, felesége Hajnalka, kisfiuk Samu. November 9-én volt a József Attila Színházban a premierje a Munkácsy, a festőfejedelem c. új magyar musical-nek, melyben Áron Paál László szerepét játssza.

A villany elhalványulása után, halk zongoraszó kíséretében rögtön minden szem a pódiumra szegeződött, ahová egy csodálatos Bartók mű után, föllépett a művész. A fal mellett álló vendégeknek is hoztak be székeket, így mindenki kényelmesen elhelyezkedhetett és csakis az ismert és népszerű operett dalokra tudott koncentrálni. Amelyekbe bele is kapcsolódhattak a művész kérésére és legnagyobb örömére.

A Bocskai Rádió munkatársai is állva tapsoltuk meg őket majd leültem velük egy pár perc erejéig a mikrofonok elé, ahol megosztották tapasztalataikat és a hallgatók is megismerhették őket.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.