Rémálomként indult a magyar válogatott első Európa-bajnoki csoportmérkőzése Svájc nemzeti csapata ellen; nagyon nem játszottunk jól. Egy teljes órán keresztül fölénk tudott nőni az ellenfél, kettő–nullás hátránnyal mentünk szünetre, és nagyjából az első hatvan percet elfelejthetjük. Aztán szerencsére valami megváltozott, Varga Barnának köszönhetően sikerült egy gólt fejelni, de a későbbiekben ismét magára talált a svájci válogatott és az utolsó percekben beállították a 3–1-es végeredményt.

Az elképesztő izgalmak, a hatalmas várakozás már-már közhelyes megfogalmazás, de látva a Kölnben szurkoló magyarokat a mérkőzés előtti órákban, percekben, mi más is juthat az ember eszébe először. Sorozatban a harmadik Európa-bajnokságon veszünk részt, és tényleg elképesztőek a hazai drukkerek. A kezdő csapatunkat tekintve kettő poszton láthattunk változást: Styles helyére Schäfer került, míg a jobb oldalon Fiola Attilának szavazott bizalmat Svájc ellen Marco Rossi.

A magyar kezdőcsapat, Schäfer András, Willi Orbán, Sallai Roland, Nagy Ádám, Kerkez Milos (elöl b-j), Fiola Attila, Szalai Attila, Varga Barnabás, Lang Ádám, Gulácsi Péter kapus és Szoboszlai Dominik (hátul b-j), a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország–Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

ReklámTas J Nadas, Esq

Mindjárt a nyitó percekben mindkét csapat veszélyeztette a másik kapuját. Gól persze nem volt, de azonnal lendületes játék alakult ki, ami ellenfelünket ismerve cseppet sem meglepő. Elképesztő játékosokból áll a svájci válogatott, és olyan nevek szorultak ki a kezdőcsapatból, mint például Embolo vagy Shaqiri. Az első sárga lapot az ötödik percben Widmer kapta az ellenfél csapatából, aki a kelleténél komolyabb belépőt produkált. A tizedik percben megvolt az első gyönyörűen levezetett magyar támadás, aminek végén Sallai lőtt kapura, de fölé szállt a labda. Két perccel később a védelmünk picit állva maradt és a svájci Duah kapott szép labdát, amit be is lőtt a kapuba. Egy pillanatig úgy tűnt, les lesz a szituációból, de végül megadták a találatot és egygólos hátrányba került a magyar csapat. 0–1. Az első negyedóra megmutatta, hogy erős és gyors riválissal van dolgunk, és nem tudunk állandóan támadni egy ennyire felkészült és elszánt csapat ellen. A huszadik percben Ruben Vargas egy nagyon hasonló helyzetből, mint Duah, betalálhatott volna, de Gulácsi Péter vállal óriásit védett.

A hetvennegyedik percben Embolo érkezett az ellenfél csapatába, csereként Vargas helyére. Kétségtelen tény, hogy a találkozó vége felé közelítve egyre méltóbb ellenfele voltunk Svájcnak, de az egyenlítő találat még váratott magára. Ezt Marco Rossi is így érezhette és még lökni szeretett volna a csapaton, ezért újfent cserére szánta el magát: ezúttal Kerkez helyére érkezett Ádám Martin, míg Szalait Dárdai Márton váltotta. A találkozó lendületes maradt, és a végjáték komoly izgalmakat tartogatott, amiért a magyar csapat teljesítménye nem esett vissza, míg a svájciak kezdtek elfogyni. De azért a kilencvenedik percben ismét veszélyeztették Gulácsi kapuját, azonban résen volt a magyar hálóőr. Öt perc hosszabbítást kapott a második félidő. A svájci csapat az utolsó pillanatokra ismét életre kelt, de kitartóan őriztük a kaput. Egészen a kilencvenharmadik percig, amikor Embolo csak betalált. 1–3. A maradék két perc nem hozott komoly magyar helyzetet és meg is szólalt a kettős síp. Sajnos nem sikerült a jó rajt, ám mivel hátra van kettő találkozó, van esélyünk javítani.

Vezető kép: Sallai Roland (b) és a svájci Granit Xhaka a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország–Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

(Pesti Srácok)

Borítókép: Sallai Roland (b) és a svájci Granit Xhaka a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 1. fordulójában játszott Magyarország – Svájc mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 15-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.