Nem csak hazánkban aratott sikert a közmédia Adamis Anna, Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő gálaműsora: a Duna Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

Nem csak hazánkban aratott sikert a közmédia Adamis Anna, Kossuth-díjas dalszövegírót ünneplő gálaműsora: a Duna Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála a szórakoztató kategória győztese lett a 3. Heart of Europe Nemzetközi Televíziós Fesztiválon.

https://cdn.magyarnemzet.hu/2023/10/dt8PUbQ9UfhOV-d3dcUt3bnyte6B2WVwtE467jr08Lg/fit/1200/800/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExNDQ2MWZkYTQxNjQ0MzJiODhiYzViMWJiODdhMjYx.jpg
Pályatársai köszöntötték Adamis Annát (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szakmai fesztivál kiválasztási folyamata hosszú, a nemzetközi zsűri ugyanis többlépcsős folyamatban, több száz jelentkező közül választja ki a nyertes alkotást – árulta el a vezető szerkesztő, majd hozzátette,

ReklámGolden Anniversary Tas J Nadas, Esq

hogy nagyon erős volt a felhozatal, a csehek és a lengyelek is kiemelkedő műsorral indultak a mustrán ebben a kategóriában.

Mindenképpen úgy szerettük volna megcsinálni ezt az innovatív műsort, hogy az alapvetően elüssön mind tartalmilag, mindig látványban a megszokott életműgáláktól. Adamis Anna életművének jelentős része színpadi munka, ezért a műsorban színházi blokk is helyet kapott, az előadók közül is sokan színészek voltak – mondta Szeleczky Ádám.

YouTube player

– Az volt a feladatom, hogy a csodálatos dalokhoz megtaláljam a megfelelő előadókat, ezeket a dalokat pedig olyan bejátszásokkal és üzenetekkel kössük össze, amelyek eltérnek a megszokottól.

A Kossuth-díjas dalszerző előremutatóan írt szövegeket és gondolkodott, évtizedekkel megelőzte saját korát, úgy mutatta meg női szemszögből a világot, ahogyan akkor az még nem volt gyakori.

Adamis Anna üzenete soha nem lehetett volna aktuálisabb, mint most – hangsúlyozta a vezető szerkesztő. Az MTVA hétfői közleménye szerint a télen sugárzott látványos műsorhoz hasonló gálát még nem készített a közmédia.

A hazai könnyűzene meghatározó alakját sztárfellépők előadásaival és köszöntőivel ünneplő produkció különleges formátumát jelentős érdeklődés kísérte végig a seregszemlén.

– Az újabb szakmai díj megerősítés abban, hogy a magyar közmédia közép-európai viszonylatban élen jár a tartalomgyártásban, trendeket teremt.

Az újító szemléletben készült műsorral és a rangos elismeréssel nyert nemzetközi figyelem egyre innovatívabb megoldásokra ösztönzi az alkotóinkat

– hangsúlyozta Pető Zoltán, az MTVA program-főigazgatója, a Duna csatornaigazgatója. Kiemelte azt is, hogy a közmédia törekszik a nézői igényekhez igazodó, fiatalokat megszólító és szórakoztató médiatartalmak előállítására.

A díjnyertes Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála – Adamis Anna műsort október 14-én 19.45-kor megismétli a Duna.

(Magyar Nemzet / MTI)

Borítókép: A Petőfi Zenei Díj – Az életmű gála nagy sikernek örvendett a nézők körében (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

YouTube player

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.