A szombati 57. Magyar Kongresszusi előadássorozatnak egy kerekasztal beszélgetés volt az egyik érdekes pontja. Lieszkovszky Ida moderálta ezt a beszélgetést, amelyre különböző korú, különböző hátterű és különböző területről érkező, többnyire fiatalok közt került sor. A téma pedig: Magyarország / Amerika: kulturális, gazdasági, társadalmi, oktatási szempontok. Előnyök, hátrányok és lehetőségek. Mit vártál és mit találtál? Mennyire tükrözi ez a diaszpórában élők véleményét?

 

Két órás volt ez a beszélgetés, amelybe a hallgatóság is bele-bele kapcsolódott, egy-egy rövidebb megjegyzéssel. Az egyik résztvevője Nógrádi Katalin volt, aki Budapestről érkezett Buffalóba, ahol pszichológiát tanult a Medaille egyetemen. A kongresszus szervezőinek a meghívására érkezett városunkba és miután meghallgattuk a közös beszélgetésüket felfigyeltünk tárgyilagos, világos és őszinte gondolataira, ami ritkaság a mai beszédvilágban.

Ezért hívtuk be Katát a Bocskai Rádió stúdiójába vasárnap az élő adásunk alatt,  hogy azok is hallhassák gondolatait, tapasztalatait magyarként az amerikai társadalom általa fontosnak tartott problémáiról, akiknek nem volt lehetőségük jelen lenni a közös asztali beszélgetésükön.

Köszönjük szépen, hogy befáradt a stúdióba és kívánunk neki erőt és kitartást a további életéhez, munkájához. Az alábbi linken hallgassák meg a beszélgetést és ha tetszett osszák is meg.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.