Richard Grenell, az Egyesült Államok németországi nagykövete lehet az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) új vezetője – jelentette a The New York Times című napilap gyorshírben az internetes oldalán szerdán este.

Grenellt az elnök egyik legodaadóbb híveként tartják számon washingtoni politikai és médiaberkekben. A lap megkeresésére a Fehér Ház nem kívánta kommentálni az értesülést.

A 17 amerikai hírszerző szervezetet összefogó Országos Hírszerzési Igazgatóság korábbi vezetője, Dan Coats tavaly július végén mondott le, azóta Joseph Maguire ügyvezető igazgatóként irányította a munkát. A törvény értelmében azonban március 12-e előtt le kell mondania megbízatásáról, s várhatóan visszatér korábbi munkájához, az Országos Terrorellenes Központ igazgatói posztjára. Maguire egyébként a haditengerészet nyugalmazott admirálisa.

Grenell – a Fehér Házhoz hasonlóan – szintén nem válaszolt a The New York Times megkeresésére. A lap megjegyezte: Donald Trump gyakran változtat az álláspontján személyzeti ügyekben, ha a döntése kiszivárog a sajtóba.

A DNI vezetői megbízatásához szenátusi egyetértés szükséges, tehát az elnök nem kinevezheti, hanem csak jelölheti az új igazgatót.

(Magyar Nemzet / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.