A clevelandi Nemzetiségi Kultúr Kertekben (Cultural  Gardens) múlt vasárnap, augusztus 25-én volt megszervezve az One World Day Fesztivál. Ezen a napon minden kertben az illetékes nemzet igyekszik bemutatni a saját kultúrája értékeit, többek között nemzeti viseleteit. Ezt tette remekül a Magyar Kert is, Balogh Carolyn elnöknő hozzáértő szervező vezetésével. A Magyar Kertben is érdekes ismertető és hagyományőrző programok voltak a délután folyamán. A Szent Erzsébet templom néptánc csoportja bemutatott magyar népi táncokat, majd azt követően táncházat rendezett azok részére, akik a tánclépéseket is el szerették volna sajátítani. Három órakor gyermekeknek meseórát tartottak a magyar népmesék világából. Fél négykor pedig versenyt rendeztek, hogy ki tudja a Rubik kockát gyorsabban kirakni. A kert területén plakátok ismertették, hogy Rubik a híres kocka feltalálója magyar volt. Természetesen magyar hagyományunkhoz tartozik a finom koszt is, miből volt bő választék is.

Több százan látogatták meg a délután folyamán a Magyar Kertet és ismerkedtek a Magyar történelemmel, kultúrával és gasztronómiával. Itt meg kell említeni, azt a tényt is, hogy maga a Magyar Kert területe is nagyon szép. Az új vezetőség érdeme, hogy az egész kert gondozott és méltán képviseli a nagyszámú clevelandi magyarságot. Gratulálunk Balogh Carolynnak és munkatársainak.

Dömötörffy Zsolt

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.