Bár régen piedesztálra emeltük a székelyeket, de be kell látnunk, hogy ők ugyanolyan tájékozatlanok, mint az anyaországi magyarok, és a zenei ízlésük is ugyanolyan katasztrofális (lakodalmas rockot hallgatnak) – erről beszélt Pörzse Sándor volt jobbikos országgyűlési képviselő a Hír TV szerda esti Szabadfogás című műsorában. Pörzse szavaiból azt lehetett kivenni, hogy szerinte a székelyek is ugyanolyan primitív bunkók, mint az anyaországi magyarok.

Viszonylag régen (körülbelül egy hónapja) rúgott bele utoljára az erdélyi magyarokba valamelyik jobbikos, úgyhogy már csodálkoztunk is, hol késik az éji homályban az újabb üveggyöngyös hasonlat, székely-szapulás Vona Gábor valamelyik sameszától. Bár az is igaz, hogy a közbenső időszakot sem töltötte tétlenül a párt: a fideszes nyugdíjasok kollektív gyalázása, majd a botrány miatti kármentés jelentős erőket vont el az egykori radikális, jelenleg a balliberális oldal felé sasszézó alakulattól. Ám most, hogy végre lezárták a nyugdíjasügyet, talán úgy gondolták, ideje ismét belerúgni valakikbe, és hát miért ne a székelyek legyenek azok, hiszen 2014-ben volt képük egyemberként a Fideszre szavazni.

Aki nagyon sokszor volt Székelyföldön – itt vannak páran, akik voltak – nagyon jól tudja, és ezt sajnos be kell ismernünk: ugyanolyanok, mint a belhoni magyarok. Ugyanúgy kevésbé tájékozottak, ugyanúgy – szörnyű kimondani, de – ott is a legnagyobb rész a lakodalmas rockot szereti satöbbi, satöbbi, satöbbi. Ezt ki kell mondani sajnos még akkor is, ha fáj, mert volt egy időszak, amikor piedesztálra helyeztük a székelységet, hogy azok mennyivel különbek, mint mi satöbbi.

Tehát a székelyek is ugyanolyan tájékozatlan, lakodalmas rockot hallgató bunkók, mint az anyaországi magyarok – gyakorlatilag így foglalható össze Pörzse verbális ámokfutása, ami egyébként semmiben sem különbözik egy szokványos ballib magyargyalázástól.

IGAZI SZÉLKAKAS

Persze, túlzottan azért nem lepődtünk meg Pörzse sértésein, elvégre csinált ő már sok mindent eddigi pályafutása során, meg mindannak az ellenkezőjét is. Sportriporterként tűnt föl 1989-ben, ám 1994-ben már a Fidesz kampányzáró buliján lépett föl az egykori Budapest Sportcsarnokban. Innen egy csekély, 180 fokos fordulattal jutott el az MSZP 1998-as, terézvárosi kampányzáró bulijára (lásd alábbi képünket). Majd egy újabb vargabetűvel 2002-ben máris a Fidesz közeli Hír TV-ben kötött ki, onnan az Echo TV következett, 2010-ben pedig már a Jobbik színeiben jutott be a parlamentbe, ahol 2014-ig országgyűlési képviselő volt. Idén februárig ő volt a jobbikos Barikád magazin főszerkesztője, újabban pedig a(z immár Jobbik közeli) Hír TV-ben osztja a kormányt, illetve a székelyeket.

Pörzse Sándor fölbukkant Gulyás Márton elhíresült júniusi videójában is, amelyben balliberális figurákkal (Misetics Bálint, Gálvölgyi János, Törley Katalin), egy hozzá hasonló szélkakassal (Csintalan Sándor) és egy egykori szkinheddel (Zagyva György) együtt új, arányos választási rendszert követelt.

Pörzse vendégszereplése Gulyás Marci videójában; Fotó: PS/Youtube

ELŐZŐLEG VONA KERESZTFIA SÉRTETTE VÉRIG AZ ERDÉLYI MAGYARSÁGOT

Pörzse magyargyalázása nem új jelenség a pártban. Előzőleg, még áprilisban Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke (ma már csak alelnöke) rontott neki az erdélyi magyarságnak a Kádár-érából ismert, hónaljszagú, proletár stílusban. Nagy botrányt kavart Facebook-bejegyzésében a következőket írta:

Az erdélyi magyarság nagyobb része – az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan – megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt. (…) Kezdem azt hinni – bármennyire is keserű kimondani – hogy nem érdemelték meg a kettős állampolgárságot. Köreikben ugyanis még a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülésre hajlamosság.

Díszletnek azért jól jön: Szotyori-Lázár Zoltán egy Nagy-Magyarország-molinó előtt pózol; Forrás: Facebook

Az eset után Szotyori-Lázár egy sajtótájékoztatón elnézést kért az erdélyi magyarok becsmérléséért. Ráadásul az üveggyöngyös sértegetés kapcsán Dobos Zoltán, a Jobbik sajtófőnöke a PestiSrácok.hu-nak akkor azt nyilatkozta:

E bejegyzés tartalma szerintünk is elfogadhatatlan, teljesen ellentétes a Jobbik álláspontjával. A vita hevében írt meggondolatlan bejegyzés helytelenségét ő maga [mármint Szotyori-Lázár] is belátta.

Az állítólagos megbánás dacára szűk egy hónappal ezelőtt, augusztus végén Szotyori-Lázár újra előszedte az üveggyöngyös hasonlatát, és azt írta az interneten:

Egy székely fiatalember most összegyűjtötte, milyen atrocitásokkal kell szembenéznie annak, aki elutasítja Orbán üveggyöngy-politikáját Erdélyben.

Tehát Szotyori-Lázárnak nem sikerült megértenie, hogy az üveggyöngyös hasonlat nem azért aljasság, mert a Fideszre, vagy Orbánra nézve sértő, hanem mert az erdélyi magyarokat kollektíven agyhalott zombiknak tekinti, akiknek a lojalitása, szavazata megvásárolható.

MÁR VICC IS SZÜLETETT 

Az újabb jobbikos magyargyalázás megihlette Varga-Bíró Tamás zenész-publicistát is, aki egy saját bonmotba ágyazva üzente meg Pörzsének és Szotyori-Lázárnak, miért lenne a saját szempontjukból célszerű, ha mostanában elkerülnék Székelyföldet, de talán egész Erdélyt is. Jó messzire.

Forrás: Varga-Bíró Tamás FB-oldala

Videó: Kiállunk Orbán Viktor mellett Facebook-oldal/HírTV. Vezető képünkön Pörzse Sándor látható egy korábbi Szabadfogás-adásban; Fotó: PS/HírTV 

Forrás: pestisracok.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.