A The Wall Street Journal csütörtökön számolt be, miszerint Donald Trump jogászai több államban is pereket indítottak. A jogászcsapat azon dolgozik, hogy leállítsák a választási eredmények hivatalossá tételét. Donald Trump csapatát az elnök személyes ügyvédje, New York korábbi polgármestere, Rudy Giuliani vezeti, és Pennsylvania, Georgia és Nevada államban további bírósági felülvizsgálatokat kezdeményeznek.

Bizonyos esetekben egész megyék vagy államok eredményeinek érvénytelenítését szeretnék elérni. Szerdán Trump kampánya 3 millió dollárt utalt Wisconsinba egy részleges újraszámolás finanszírozására. Csütörtökön ugyanakkor Donald Trump visszavonta egyik keresetét Michigan államban.

Georgia várhatóan csütörtök délben teszi közzé az újraszámlálás eredményeit, ahol Joe Biden több mint 12 700 szavazattal vezet. Ezt Trump csapata nem tartja érvényesnek, hisz az igazolatlan szavazatokat is újraszámolják. Michigannek hétfőig kell hivatalossá tenni az eredményeket, csakúgy, mint Pennsylvaniának, ahol Rudy Giuliani a hét elején jelent meg a bíróságon, hogy a szavazatszámlálás igazolásának blokkolását kezdeményezze. Nevada kedden fogja hivatalossá tenni az eredményeket.

„Nincs bizonyíték a széles körű csalásokra, és Donald Trump számos jogi képviselője fejezte ki bíráknak azt, hogy ők sem hiszik, hogy ilyen csalás történt volna” – közölte csütörtök reggel a  Wall Street Journal. Ezzel szemben Rudy Giuliani mai sajtótájékoztatóján ennek ellenkezője hangzott el.

Az elnök ügyvédje azt mondta, hogy Georgia, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Nevada és Arizona államaiban, a jogi csapat „a választások megfordításához szükséges szavazatok több mint kétszeresét találta meg bizonyíthatóan, illegális szavazólapok formájában”

Giuliani ezért további „pereket” és „nyilatkozatokat” helyezett kilátásba állításai alátámasztására. Hozzátette, reméli, hogy hamarosan több fejleményt és tényt is nyilvánosságra hozhat. Azt is állította, hogy a legtöbb csalás a demokraták által ellenőrzött nagyvárosokban történt. „A választási csalások száma Philadelphiában betölthetne egy egész könyvtárat” – mondta Giuliani.

(Mandiner / Wall Street Journal, Daily Wire, Newsmax)

Donald Trump jogi csapata több államban is pert indított.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.