A KDNP számára erkölcsi és politikai okokból is elfogadhatatlan Magyar Pétert személye az EPP-frakcióban, a Tisza Párt a Néppártban. A KDNP ezért távozik az Európai Néppártból – jelentette be Semjén Zsolt. Magyar Péter azzal, hogy személyében támadta Hölvényi Györgyöt, “kényszerpályára tette” a KDNP-t – mondta az ATV kérdésére.

Őszinte, korrekt és hosszú beszélgetést folytattak, érzelmileg nehéz a KDNP számára a jelenlegi szituáció, “mivel előbb voltunk a Néppártban, mint a Néppárt. Az Európai Néppártba Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be a KDNP-t” – mondta Semjén Zsolt az ATV tudósítása szerint, miután Manfred Weberrel, az Európai Néppárt (EPP) bajor elnök-frakcióvezetőjével tárgyalt péntek reggel a Karmelitában.

Semjén Zsolt azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnökkel és Navracsics Tiborral – aki a részben a néppárti tagság miatt is lépett be a KDNP-be – is átbeszélték a helyzetet, “ami Magyar Péter nyilatkozata után alakult ki”. A tárgyalások előtt ugyanis nyilvánosságra hozta a Weber-beszélgetést – fogalmazott a KDNP elnöke. “Ezt az inszinuációt elkövette, és személyében támadta Hölvényi képviselő urat. Ezzel kényszerpályára tette a KDNP-t” – mondta Semjén Zsolt az ATV kérdésére válaszolva.

ReklámTas J Nadas, Esq

MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

(Pesti Srácok / ATV)

Borítókép: A Miniszterelnökség által közreadott képen Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke (b) és Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, miniszterelnök-helyettes az Európai Néppárt (EPP) bukaresti kongresszusán 2024. március 6-án. Fotó: MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.