Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ATV kérdésére egyértelműen kijelentette: Magyarország nem ad ki egyetlen ukrán menekültet sem, függetlenül attól, hogy az illető Kijev szerint hadköteles-e, vagy sem.

Hozzátette, „minden Ukrajnából menekült Magyarországon szabad ember, aki szabadon eldöntheti, hogy marad itt, továbbmegy Nyugatra, vagy ha ő úgy dönt, visszamegy.

Minden Ukrajnából menekült Magyarországon biztonságban van. Sem őt, sem adatait nem adjuk ki”.

Pár napja arról szóltak a hírek, hogy Lengyelország kiadja a 2022. február 24. óta Ukrajnát illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiakat az ukrán hatóságoknak. Nem sokkal később arról írtunk, hogy Ukrajna elvárja az összes nyugat-európai országtól, amely befogadta az ukrán menekülteket, hogy visszaadja a sorköteles korú férfiakat, és besorozhassák őket a hadseregbe és a frontra küldhessék őket. Elsőként Ausztria válaszolt a felhívásra, akik egyértelműen elutasították az ukránok kérését. Most, Semjén Zsolt nyilatkozatával a magyar álláspont is világossá vált.

ReklámTas J Nadas, Esq

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.