Elsőként a Magyar Barlangi Mentőszolgálat egészségügyi csoportja ért le a törökországi barlangban rekedt sérült amerikai kutatóhoz, aki egy hete lett rosszul, több mint ezer méteres mélységben. A magyar orvoscsapatnak ott sikerült stabilizálnia a negyven éves férfi állapotát.

Videóüzenetben jelentkezett a csaknem ezer méteres mélységből az a neves barlangász, aki a dél-törökországi Morca-barlang mélyén lett rosszul, múlt szombaton. Mark Dickey megköszönte a földfelszínről kapott segítséget.

A török ​​​​kormány gyors reagálása és a szükséges orvosi felszerelések beszerzésére megmentette az életemet” – mondta.

ReklámTas J Nadas, Esq

Mark Dickey egy nemzetközi expedíció tagjaként végzett kutatómunkát több mint ezer méteres mélységben, amikor gyomor-bélrendszeri vérzés lépett fel nála.

Olyan állapotban volt, hogy a mélyben kellett neki segíteni – megmentésére egy nemzetközi akció indult, amiben török ​​szervezetek mellett magyar, horvát, olasz, bolgár és szlovén csapatok is részt vesznek.

A hét elején elsőként a Magyar Barlangi Mentőszolgálat négyfős egészségügyi csoportja ért le Dickey-hez. Gyógyszeres ellátással, valamint vérátömlesztéssel stabilizálták a kutató állapotát.

A kórtermi körülmények között sem egyszerű beavatkozást a magyar barlangi mentőszolgálat önkéntese végezte.

„Olyan szakorvos tudott lemenni, aki egyébként barlangászik és ezer méter mélyre lejutva még mindig alkalmas arra, hogy beavatkozzon. Egy olyan orvosi segítőcsoport ment vele, akik a felszereléseiket is levitték, és ott meg tudta teremteni azokat a feltételeket, amikkel ő dolgozni tud” – nyilatkozta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat vezetője..

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.