The First Shots címmel készít sorozatot az HBO a koronavírus elleni vakcinák fejlesztésének történetéről – írja a Telex. Hozzátették: a sorozatban feltűnik majd a Pfizer–BioNTech- és a Moderna-vakcina alapját is adó mRNS-technológia kifejlesztésében úttörő szerepet játszott Karikó Katalin is.

Az HBO közleménye szerint a sorozat várhatóan

Társadalmi célú reklám:


„tudós nők és döntéshozó férfiak együttműködéseként, a kétpólusú politika és a globális cégvilág harcaként mutatja be”

a vakcinákért folytatott tudományos és üzleti versenyt, Brendan Borell azonos című könyve alapján, írják. Már néhány főbb szereplőt is bejelentettek. Karikót az Emmy- és Golden Globe-díjas Sarah Paulson játssza majd, aki leginkább az American Crime Story: Az O. J. Simpson-ügyben nyújtott alakításáért kapott elismerést, de ismerős lehet például a Ratched című Netflix-sorozatból is, ahol a Száll a kakukk fészkére ikonikus nővérét játssza még a film cselekménye előtti időkben, írja a portál.

Hangsúlyozzák:

Anthony Fauci amerikai fővirológust Martin Short, Donald Trump volt amerikai elnököt pedig Jared Leto alakítja.

Nem tudni, ki játssza majd, írják, de szintén feltűnik a sorozatban Kizzmekia Corbett amerikai immunológus, Sarah Gilbert vakcinológus, illetve Albert Bourla és Stéphane Bancel, a Pfizer és a Moderna vezérigazgatója is.

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.