szekelyfoldi_legendarium
Virtuálisan Erdélybe, Székelyföldre repítjük önöket ahol mikrofonvégre kaptuk egy lelkes kis csapat vezetőjét, nevezetesen Fazakas Szabolcsot, aki  öt éve elindította a Székelyföldi Legendárium című projektet, melynek ő az ötletgazdája is. Ez egy monda, legenda gyűjtemény, ezidáig Erdély keleti részén, a Kárpát-kanyarban, 156 legendát gyűjtöttek össze. Van egy idézetük, mottójuk, amely ezt a projektet jellemzi: “A legendák, és a mondák egyben leckék, tele ősi igazságokkal, üzenetekkel, a múltunkra utalva mutatnak a jövőnkbe!”. A Székelyföldi Legendárium nemzetközileg is felhívta magára a figyelmet, készül az angol nyelvű könyv, már lefordították a társasjátékot is angol nyelvre.

A részleteket hallgassák meg az interjú alanyunktól, Fazakas Szabolcstól, aki Székelyudvarhelyről beszélt a Bocskai Rádió műsorszerkesztőjével:


Az interjú meghallgatható a vasárnapi élőadás után.

https://www.youtube.com/watch?v=DcbIhXrFWb4

Avatar
2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.