Március 17-én, Szent Patrik napján a Bocskai Rádiónak otthont adó John Carroll Egyetem WJCU rádiója immár 23. alkalommal csatlakozik a világszerte megtartott St. Patrick’s Day fesztiválhoz. Az írek védőszentjeként tisztelt keresztény hittérítő napja – egyben Írország és a világon szétszóródott ír diaszpóra – legnagyobb ünnepe a jezsuiták által alapított katolikus egyetem számára is jeles nap, amelyről hagyományosan ír zenei maratonnal emlékeznek meg.

Idén vasárnapra esik az ünnep, amikor reggel 6 órától éjfélig, azaz 18 órán keresztül kizárólag ír zenét játszik a WJCU, ezért elmaradnak a nemzetiségi adások, köztük a Bocskai Rádió műsora is.

Megtartjuk viszont a Bocskai Filmklub következő bemutatóját, amelyen a március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan egy humorban és kalandokban bővelkedő, 19. században játszódó romantikus mozifilmet vetítünk angol felirattal. A Vándorszínészek este 6 órakor kezdődik a Magyar Business Klubban, ahol most is egy nagyszerű magyar film, kiváló klubhangulat és finom falatok várják az érdeklődőket. A belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadunk.

Avatar
A Bocskai Rádió Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasa 2018/19-ben. Rádiós és újságírói tapasztalataival 9 hónapig segítette munkánkat. Színvonalas eseménybeszámolóival, interjúival, esszéivel gazdagította írott és rádiós anyagainkat. Részt vett a Cserkész Rádió és TV szerkesztésében, a Duna TV számára készített riportok készítésében, valamint Diaszpóra hírek és Clevelandi emlékek témában saját rovatokat indított. Ötletéből született meg az 56-os karácsonyi emlékek háromrészes filmes riport. Színházi és dramaturgi tapasztalataival hozzájárult a nemzeti ünnepek méltó clevelandi megünnepléséhez az október 23-i és március 15-i műsorok összeállításával. A Bocskai Filmklub első évadának szakmai szervezője volt.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.