Szeptember 10-én került megrendezésre az Észak Kelet Ohioi Magyar Kulturális Center őszi fesztiválja, a szüreti mulatság. Körülbelül 730 látogató fordult meg a Hiram parkban. A jó hangulat aláfestő zenéit biztosította György Bátyi és Alex Udvary, utóbbi Chicagoból érkezett az eseményre. Természetesen a Regös csoport táncai sem maradhattak ki a magyar mulatságból, továbbá felléptek a Szent Erzsébet Szüret táncosai is.

A park kedvelt helye volt a kirakodóvásár, ahol sokan megfordultak mert hatalmas volt a választék. Vásárolhattak édességeket, lekvárokat, kézműves termékeket, magyar kerámiákat, könyveket, ékszereket és iskolai írószereket is. A fesztivál izgalmait tetőzte a tombola, mellyel értékes nyereményekért lehetett játszani. A kisebbek kedvenc helye a gyereksarok volt, ahol tök faragással és kézműves foglalkozásokkal tölthették az idejüket.

Nyilvánvalóan a finomabbnál finomabb, magyar ínyencségek sem hiányozhattak a palettáról. A teljesség igénye nélkül, a menü a következő volt; töltött káposzta, gulyásleves, lacipecsenye, kolbász, lángos és főtt kukorica. Akik a laktató ebéd után édességet kívántak, nem kellett csalódniuk, csak a legnépszerűbbeket említve, volt dobostorta és kürtőskalács is.

Ezt a hatalmas étel mennyiséget, a még nem egészen kész állapotban lévő de teljes mértékben megújult és méreteiben is kibővült konyhának köszönhettük. A munkálatokról a klub elnöknőjétől, Mary Jane Molnártól érdeklődtünk, akinek elmondása szerint bántóan hosszúra sikerült ez az amúgy pár hónaposra tervezett felújítás. De annál jobban örülnek most, hogy végre használhatják újra az épületet és benne a frissen épült, férfi és női mellékhelyiségeket. Elmondása szerint talán a vendégek ennek örültek a legjobban. Sokan az ablakon át nézhettek csak be a konyhába, mivel ilyenkor minden nagyon zsúfolt, tele van önkéntesekkel és lelkes klub tagokkal. Az átalakítások saját pénzből kezdődtek el, majd felhasználtak egy kis banki kölcsönt is. Minden kedves klubtagot arra kérnek nagy tisztelettel, hogy ne felejtsék el befizetni az éves tagság-díjat, ezzel is segítve a hirami magyar klub zavartalan működését. Még tavaly elkezdődött egy járda kialakítása, helyére kerültek az első téglák, ezek némelyikében nevek szerepelnek. Szerették volna ezt folytatni és elkészíteni egy újabb részét erre a piknikre. Ez az időszűke miatt elmaradt, de a második rend tégla már készen várja, hogy lerakásra kerüljön. Aki eddig mindkét esélyt elszalasztotta, hogy szerettei, családtagjai neveit megörökítse, annak lesz egy harmadik esélye is, ugyanis már most elkezdik a formanyomtatványokat szétosztani és elérhetővé tenni azok számára akik szeretnék ilyen módon is támogatni a klubbot.

A Hiram park egy újabb, emlékezetes szüreti mulatságnak adott otthont. A szervezők nagy szeretettel köszönik mindazoknak akik ellátogattak erre az első és egyben utolsó piknikre, természetesen a kedves szavakat , a biztatást, no meg a sok támogatást!

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.