Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön telefonon tárgyal egymással – jelentette be szerdán a Fehér Ház és a Kreml. A megbeszélésen különböző témák, így a közeljövőben esedékes diplomáciai érintkezések szerepelnek – közölte az amerikai Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője, Emily Horne.

Közleményében Horne azt hangsúlyozta:

a Biden-kormányzat folytatja a konzultációt európai szövetségeseivel és partnereivel az ukrán határ közelében történő csapaterősítésről”.

A kommüniké szerint Biden több európai vezetővel tárgyalt az ukrán-orosz határon kialakult helyzetről, míg az amerikai kormányzat képviselői a NATO-val, az Európai Unióval és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezettel (EBESZ) léptek kapcsolatba.

Közérdekű hirdetés

Orosz hírügynökségek szerint a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov megerősítette, hogy Putyin és Biden csütörtökön – moszkvai idő szerint késő este – beszél telefonon egymással, de további részleteket nem közölt.

Egy hónap alatt ez lesz a második telefonbeszélgetés a két vezető között.

(Mandiner / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.