Az amerikai házelnök és kísérete az ukrán elnök által közzétett videón tűnt fel.

Zelenszkij ukrán elnök korábban azt nyilatkozta, hogy Joe Biden amerikai elnöknek el kellene látogatnia Kijevbe, azonban a Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki kijelentette, hogy az elnök nem megy Ukrajnába.

Azt azonban elmondta, hogy egy amerikai kormánytag hamarosan meglátogatja Zelenszkijt. Akkor felmerült Anthony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter neve is.

Közérdekű hirdetés

Helyettük azonban Nancy Pelosi, a Képviselőház elnöke jelent meg, úgy, hogy a látogatását nem jelentették be előre a sajtó számára. Az eseményről Zelenszkij tett közzé videót – számolt be a történtekről a The Guardian vasárnap.

Pelosi: Az Önök harca mindenki harca

A rövid videóban Pelosi elmondja:

„Azért látogattuk meg Önt, hogy köszönetet mondjunk a szabadságért folytatott harcáért.

Az Önök harca mindenki harca. Ezért a mi elkötelezettségünk az, hogy itt leszünk Ön mellett, amíg a harc be nem fejeződik.”

A videó mellé Zelenszkij a következőt írta: „Találkozó Nancy Pelosival, az amerikai Képviselőház elnökével Kijevben. Az Egyesült Államok vezető szerepet tölt be abban, hogy támogassa Ukrajnát az orosz agresszió elleni harcban. Köszönjük, hogy segít megvédeni államunk szuverenitását és területi integritását!”

Az USA szombaton újabb fegyvereket küldött Ukrajnába

Mint ismert, az Egyesült Államok a napokban elfogadott egy törvényt, melynek révén sokkal könnyebben tudnak fegyvereket szállítani a háborúban álló országba, szombaton pedig már útjára is indították az újabb szállítmányt.

A háborús felszerelés közvetlenül azután indult Ukrajnába, hogy Joe Biden elnök 33 milliárd dollárt kért a kongresszustól arra a célra, hogy az ukránokat támogassák az oroszok elleni harcban.

A látogatásról készült videót alább tekintheti meg:

Nyitóképen Nancy Pelosi, az amerikai Képviselőház elnöke. Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP

(Mandiner)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.