Senki nem gondolta volna, hogy ilyen gyorsan ilyen rossz irányba fordulhat az ország; Joe Biden amerikai elnök az Egyesült Államokat egy lehetséges világháború felé terelte – mondta amerikai idő szerint hétfőn este a Newsmax című amerikai televíziónak adott interjújában Donald Trump volt amerikai elnök.

Hazánk a pokolra jutott, és nagyon gyorsan rossz irányt vett. Senki sem gondolta, hogy lehetséges, hogy ennyire rövid idő alatt rossz irányba fordulhat

– fogalmazott Trump.

Nem tudok róla, hogy bármi megakadályozna abban, hogy 2024-ben elinduljak az elnöki posztért. Újra naggyá kell tennünk az országunkat. Szeretem a hazánkat. Megteszem, ami az országnak jó

– tette hozzá a volt republikánus elnök. Trump szerint az ország borzasztóan működik Biden irányítása alatt.

Közérdekű hirdetés

Azt gondolom, hogy soha nem voltunk még ennyire mélyen

– fogalmazott. A volt elnök az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban azt mondta: komoly veszélybe sodródott az Egyesült Államok.

Ahogyan ők kezelik a helyzetet, lehet, hogy világháborúba torkollik. Őrület, amit csinálnak

– tette hozzá. Trump arra hívta fel a figyelmet, hogy Irán az atomhatalommá válás küszöbén áll, Kína a világ szuperhatalmává válik, Oroszország pedig háborúban áll Ukrajnával.

Ez együtt mindent lángra lobbanthat, ha nem tisztelik az országunkat szerte a világon. Nem számíthatsz Kínára, hogy majd újra naggyá teszi Amerikát

– fogalmazott a volt elnök.

Recesszióban vagyunk

– mondta Trump az Egyesült Államok gazdasági helyzetével kapcsolatban.

Most látjuk, mit tesz Biden politikája a gazdasággal

– fogalmazott. A volt elnök szerint Biden zöldenergia programja, azaz a fosszilis tüzelőanyagok lecserélése megnövelte a benzinárakat, és végül hatalmas inflációhoz vezetett. Trump kritikát fogalmazott meg a mostani kormánnyal kapcsolatban, amiért nem használják az ország kőolajkészletét.

A lábunk alatt folyékony arany van, (…), és most könyörgünk más országoknak, hogy adják el nekünk az olajukat

– tette hozzá. A volt elnök szerint a magas üzemanyagárak nem fenntarthatók és elsősorban ez okozta az inflációt. Ez sokként hatott a rendszerre, amikor kevesebb mint 2 dollárról 5–6–7–8 dollárra, sőt, 9 és 10 dollárra drágult az üzemanyag.

Ez szörnyű

– fogalmazott Trump.

(Pesti Srácok / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.