Az egész év nagyon kedvezett a belföldi turizmusnak, sőt az ünnepek alatt már egyre gyakoribb, hogy a családok belföldi pihenéssel töltik el a szeretteikkel a karácsonyt.
 

Nehéz feladat, de még az ünnepek előtti utolsó pillanatokban is lehet szálláshelyet találni belföldön – közölte az InfoRádió kérdésére a Szállodaszövetség alelnöke. Flesch Tamás közölte: egész évben kiemelt forgalmat produkált a turizmus, így sokan már ősszel lefoglalták karácsonyi hotelszobájukat, hiszen egyre több család tölti itt a jeles napokat.

Felnőtt egy olyan generáció, amely már megteheti azt, hogy a karácsonyi ünnepeket kényelmesen, kiszolgálva akarja inkább eltölteni. A célközönség generációkon átívelő: gyakran az egész család megy el pihenni az év végén – mondta el a Szállodaszövetség alelnöke.

Nagyon limitált már ilyenkor a szálláshelyek kapacitása, hiszen sokan már hónapokkal előbb lefoglalták a kinézett szállásokat. Budapesten is szinte minden szállást lefoglaltak, hiszen a fővárosi szállodákat főleg a külföldi turisták keresik, de egy ideje már az is elmondható, hogy

nemcsak a luxus hoteleket keresik, hanem a középkategóriás szállások is megtelnek vendégekkel

– tette hozzá  Flesch Tamás.

Az éttermek is megtelnek

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, Könnyid László arról beszélt, hogy azokban az éttermekben, amelyek karácsonykor is nyitva lesznek, sok lesz a vendég, és a két ünnep között is erős forgalom várható.

A szezonálisan nyitva tartó vendéglátóhelyeken komoly gondot jelent a munkaerőpótlás, néhány balatoni étterem kinyit karácsonykor is, de a többség inkább a szilveszterre készül, és biztosítja az ünnepekre a pihenést a dolgozóknak – tette hozzá.

A karácsonyi és a szilveszteri étlapon is megjelennek a tradicionális magyar ételek, még azokon a helyeken is, ahol nem ez a specialitás – mondta.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.