Az 54. Clevelandi Magyar Kongresszuson voltak visszatérő vendég-előadók, állandó kiállítók és természetesen a szervezők is hosszú évek óta ugyanazok. Azonban voltak olyanok, akik először jártak Clevelandben, ezen belül is először voltak hivatalosak a három napos rendezvényre.

Először járt Clevelandbe Dr. Szakács Imre is, akit új feladatkörrel bízott meg  a magyar kormány. Ő lett  a főkonzul helyettes és nemzeti összetartozás tanácsosa a New York-i Főkonzulátuson.   Főfeladata a keleti parti magyar diaszpórával történő kapcsolattartás. A Magyar Kormány Nemzetpolitikai Stratégiája fontos célokat fogalmaz meg a diaszpóra magyarság és a Magyar Állam együttműködésére. Bemutatkozása alkalmával elmondta, hogy ennek érdekében szeretne együtt dolgozni, együttműködni az USA-ban élő magyarsággal. Úgyszintén, kiemelte a magyar kormány által finanszírozott programokat, amelyeknek a célja kimondottan a diaszpórában élő magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzése.

A Bocskai Rádió szoros kapcsolatot tart fenn a New York-i főkonzulátussal, segítve annak kommunikációját városunk magyar lakósságával. Ennek a jó kapcsolatnak a megtartását és hatékonyságának fokozását reméljük, ebben vagyunk és leszünk mi is partnerek, hozzájárulva a clevelandi magyar lakosság tárgyilagos tájékoztatásához.

Új feladatköréről és jövőbeli céljairól a Bocskai Rádiótól Molnár Zsolt kérdezte a főkonzul-helyettes urat egy rövid beszélgetés  keretében.

Dr. Szakács Imre
Dr. Szakács Imre

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.