A Facebook, a Twitter és a YouTube tiltására válaszul Donald Trump volt elnök szerdán bejelentette, hogy új közösségimédia-alkalmazást indít.

Az alkalmazás bejelentésére azután került sor, hogy a Trump Media and Technology Group és a Digital World Acquisition Group fúzióra lépett „egy új cég megalapítása érdekében, amelynek elnöke a volt elnök” – jelentette az ABC News, megjegyezve: a céget egy különleges célú felvásárlási társaság, vagyis SPAC segítségével hozták létre, amely a Securities and Exchange Commission (Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet) honlapja szerint „népszerű eszköz különböző tranzakciókhoz, beleértve egy vállalat magáncégből nyilvánosan jegyzett társasággá történő átalakítását”.

Az újonnan alakult cég hamarosan elindítja a Truth Social közösségimédia-platformot, amelyet egy sajtóközleményben úgy harangoztak be, mint „a liberális médiakonzorcium riválisát”.

„A Trump Media & Technology Group küldetése, hogy riválist hozzon létre a liberális médiakonzorciumnak, és visszavágjon a Szilícium-völgy »big tech« vállalatainak, amelyek egyoldalú hatalmukat arra használták, hogy elhallgattassák az ellenzéki hangokat Amerikában” – áll a közleményben. A platform béta-verziója novembertől lesz elérhető a meghívott vendégek számára – írta a Breitbart.

Társadalmi célú reklám:


Olyan világban élünk, ahol a táliboknak jelentős a jelenlétük a Twitteren, mégis elhallgattatták a kedvenc amerikai elnöküket”

– fogalmazott Trump a közleményben. Az év elején az elnök csalódást okozott rajongóinak és követőinek, amikor egy új médiaplatform elindításáról beszélt, amelyről bemutatása után kiderült, hogy alig több, mint egy blog. Kevesebb mint egy hónappal az indulás után a „From the Desk of Donald J. Trump” (Donald J. Trump íróasztalától) leállt.

„Ez csak kiegészítője volt azoknak a szélesebb körű erőfeszítéseknek, amelyeket teszünk, és amelyeken dolgozunk” – mondta akkor Jason Miller, Trump vezető tanácsadója. Jason Miller akkor arra is utalt, hogy a lépés Trump saját közösségimédia-platformja elindításának előfutára volt: a Palm Beach Post szerint a vállalat „egy előfizetéses, lekérhető videószolgáltatást is be kíván indítani”, amely szórakoztató műsorokat, híreket, podcastokat és egyebeket” tartalmaz majd. Nem sokkal a január 6-i Capitol Hill-i zavargások után a közösségimédia-óriások, a Twitter, a Facebook és a YouTube eltávolították Trumpot a platformjaikról, és nem adtak jelzést arról, hogy valaha is visszatérne.

(888)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.