A magyar kormány támogatásából épített, új intézményt adott át Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára ünnepélyes keretek között kedden a muravidéki Radamoson, Szlovéniában.

Az államtitkár a közmédiának nyilatkozva elmondta: a Radamosi Korai Fejlesztői Központ elsősorban az óvodáskorú gyermekek számára épült, ahova nemcsak Radamosról, hanem Lendváról és a környékbeli falvakból is járnak majd gyerekek.

„Azt szeretnénk, ha az óvodáskorú gyerekek fejlődési nehézségeire megoldást találnának ezen központ keretein belül”

– hangsúlyozta Potápi Árpád János. Mint mondta, nemcsak a magyar gyerekeket szolgálja ki az intézmény, hanem a szlovén gyerekeket is.

ReklámTas J Nadas, Esq

„Nekünk azért fontos, mert itt a magyar gyerekeket, a magyar anyukákat, magyar anyanyelvű és magyar képzettségű fejlesztési szakemberek fogadják és látják el”

– fogalmazott. Rámutatott, hogy a radamosi fejlesztői központ a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében valósult meg, 276 millió forintból. Továbbá reményének adott hangot, hogy tényleg a gyerekeknek az egészségét és a fejlődését szolgálja majd az új intézmény.

Potápi Árpád János emlékeztetett, hogy a beruházás gyakorlatilag illeszkedik abba a sorba, amelyet a magyar kormány az elmúlt 4-5 évben valósított meg a Muravidéken. Ez közel kétmilliárd forintos támogatást jelent, amely megjelent az óvodák fejlesztésében és megújításában, eszközökkel való ellátásukban, az iskolák támogatásában, valamint a kollégiumokban – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a szakképzés is lényeges volt számunkra, valamint a vállalkozóknak nyújtott támogatások is.

(Demokrata / MTI)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.