Pénteken kezdődik és vasárnapig tart a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozók Találkozója, amelyet a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága és a Design Terminal szervezésében immár hatodik alkalommal rendez meg.

A mostani mezőkövesdi eseményen mintegy 120 külhoni magyar vállalkozó vesz részt. A rendezvény megnyitóján Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. választókörzetének országgyűlési képviselője és Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal tulajdonosa és ügyvezetője mond köszöntőt.

A nemzetpolitikai államtitkárság 2015-ben kezdte meg a külhoni magyarság gazdasági megerősítését.

– Az első lépcsőfok a szakképzés volt, 2016-tól pedig folyamatos támogatást nyújtunk a külhoni magyar vállalkozóknak. A 2016, a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve és a 2017, a külhoni magyar családi vállalkozások éve részeként folyamatossá tettük a külhoni magyar vállalkozókkal való együttműködést. 2016-ban szerveztük meg első alkalommal a Kárpát-medencei vállalkozók nyári képzését Mezőkövesden, amely azóta hagyománnyá vált – emelte ki a nemzetpolitikai államtitkárság. Hozzátették: tavaly a járványhelyzet miatt a találkozót csak online formában tudták megszervezni, idén viszont újra a hagyományos formában tartják meg a rendezvényt.

Közérdekű hirdetés

A találkozón részt vevő vállalkozók számos előadáson, workshopon és egyéni mentoráláson vesznek részt olyan témákban, amelyek segítik vállalkozásuk fejlődését és járványhelyzet utáni megerősítését vagy újraindítását.

A rendezvényen előad mások mellett Risztov Éva olimpiai bajnok magyar úszó, aki gyakorlati tanácsokat ad majd kitartásról, újrakezdésről és beszél a változás fontosságáról is. Porkoláb Imre, a Mathias Corvinus Collegium Vezetőképző Akadémiájának igazgatója pedig a fenntartható teljesítménynövekedésről, az innovációalapú versenyképesség fenntartásáról, illetve a csapaton belüli kreativitás, bizalom, felelősségvállalás és elkötelezettség növeléséről tart majd előadást.

(Magyar Nemzet)

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.