Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben a gyermekvédelmi törvény egyes rendelkezései miatt. Az uniós testület erről friss sajtóközleményében, a júliusi „eljáráscsomag” kihirdetésekor tájékoztatott – írja a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója.

Magyarország mellett Lengyelországgal szemben is jogi eljárás indul az LMBTQ-közösséget érintő lehetséges jogsértések miatt.

Hazánk esetében az EB az egyenlőség, valamint az alapvető jogok érvényesülését kérdőjelezik meg a törvénnyel kapcsolatban, továbbá abban is lehetséges jogsértést lát, hogy Magyarországon az LMBTQ tematikájú mesekönyvekben fel kell tüntetni, hogy azok a „megszokottól eltérő” kiadványok. Lengyelországgal kapcsolatban az Európai Bizottság kifogásolja az úgynevezett LMBT-mentes zónák létét, s azt, hogy Varsó ezidáig nem válaszolta meg kielégítően az azokkal kapcsolatos aggályokat.

(Mandiner)

Közérdekű hirdetés

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.