Bármerre is jártak az országban a Budapesti Operettszínház művészei, óriási sikert arattak a Nagymező utcai teátrum Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! című nagyszabású programsorozatával. A 2024 januárjától június végéig tartó országjárásuk során számos hazai térségbe, 40 településre vitték el az Operettszínház minőségi, látványos és maradandó élményt nyújtó operett és musical összeállításait

A Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes vezette Budapesti Operettszínház már korábban is számos különleges, innovatív és sikeres programot kínált a nagyközönség számára. A teátrum újabb nagyívű vállalása a Kulturális és Innovációs Minisztérium Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogramjának keretében valósult meg.

A mintaprogram célja olyan komplex értékalapú és minőségi kulturális szolgáltatások megvalósításának támogatása volt, amelyek lehetővé teszik a kultúra megélését az érintett térségekben élő magyar állampolgárok számára. 

Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a színház művészeti vezetője elmondta, hogy

ReklámTas J Nadas, Esq

programsorozatukban azok a nézők is részesülhettek a hamisítatlan operettszínházi életérzésből, akiknek nincs, vagy ritkán adódik lehetősége ellátogatni hozzájuk.

A Budapesti Operettszínház művészeinek fellépése. Fotó: Budapesti Operettszínház

A színházat jellemző rangos és nívós előadások mellett ugyanis a teljes színpadtechnikát és a varázslatos látványvilágot is a színház biztosított, természetesen figyelemmel az egyes helyszínek méretére és adottságaira. A zongorakísérettel, vagy több fős zenekarral együtt színpadra lépő szólisták káprázatos jelmezekben varázsolták el a közönséget, akik az egyes állomások során megismerkedhettek a jövő csillagaival, vagyis a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezetésével a Színház- és Filmművészeti Egyetemen működő operett-musical szakos osztály hallgatóival is.

A programsorozat közel 40 helyszínén kitörő örömmel fogadták és állótapsos ovációval honoráltak a Budapesti Operettszínház sztárjait mindazok, akik rendkívül kedvezményes áron jegyet váltottak az alkalmakra.

A rajongók számára külön örömet jelentett, hogy lehetőségük nyílt a személyes találkozásra, autogram kérésre és közös fotózkodásra is kedvenc művészeikkel.

A Budapesti Operettszínház Cintányéros cudar világ, avagy házhoz megy az Operett! című programsorozatában színpadra lépett Bojtos Luca, Bordás Barbara, Fischl Mónika, Kis Diána, Lévai Enikő, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Széles Flóra, Dénes Viktor, Homonnay Zsolt, Laki Péter, Ninh Duc Hoang Long és Vadász Zsolt , valamint a Kiss-B. Atilla és Homonnay Zsolt vezetésével a Színház- és Filmművészeti Egyetemen működő operett-musical szakos osztály hallgatói, Antalovics Péter, Árki Lili Katalin, Bartus Bertalan, Bayer Fruzsina, Fogl Noémi, Kertész Nóra, Lipics Franciska, Nagy Alma Virág, Nagy-Jancsó Júlia, Péntek Fanni, Rácz-Almási Vivien, Szabó Cintia, Szalay Ágnes, Tassonyi Balázs, Tóth Norbert és Vajda Zoltán Richárd.

A Budapest Operettszínház ifjú művészei. Forrás: Budapesti Operettszínház

Válogatás a nézői visszajelzésekből:

Akasztó:

„Fantasztikus volt! Tehetséges művészpalánták, profi stáb, lelkes, aktív, állva tapsoló közönség. Maradandó élmény mindenki számára.”

Budakeszi:

„Nőnapi műsorként páratlan élményt nyújtott a város hölgyeinek.”

Dány:

„Hálás köszönet Mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult ahhoz, hogy ez a csodálatos produkció községünkben megvalósulhatott!”

Hajdúbagos:

„Csodás előadás, hatalmas siker, és a végén állva tapsolt a közönség! Köszönjük!”

Kemenesmagasi:

„Rendkívül igényes és szórakoztató, magas színvonalú előadás volt, tehetséges előadók részvételével, melyet a közönség vastapssal fogadott. Hálás köszönetünk a település lakóinak nevében.”

Tiszakarád:

„Felejthetetlen élményt nyújtott a közönségnek. Kívánom, hogy sok településre jusson el, csak gratulálni lehet az ötletgazdának és támogatóknak.”

(Origo)

Borítókép: Illusztráció. A Budapesti Operettszínház művészeinek fellépése.

 

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.