A magyar baptisták fontosak Magyarországnak, a magyar nemzetnek – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője a szervezet világtalálkozójának záró istentiszteletén Debrecenben. Balog Zoltán több ezer résztvevő előtt kijelentette: Magyarország, Európa, a világ jövője elképzelhetetlen az élő keresztény közösségek nélkül.

A tárcavezető a kormány nevében köszönetet mondott a baptistáknak, akik tíz megyében, 40 településen, 49 oktatási intézményben több mint 16 ezer gyermeket nevelnek és 70 szociális intézményben gondoskodnak a rászorulókról, az elesettekről. Balog Zoltán Tamási Áron szavaival méltatta a 13 országból összesereglett baptista közösséget: „Mi dolgunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”, valamint reményét fejezte ki, hogy a világ különböző részeiből érkezett magyarok itthon érzik magukat hazánkban.

Forrás: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Több ezren vettek részt a háromnapos rendezvényen

Jövő januárban ünnepeljük a Szent Korona hazahozatalának negyvenedik évfordulóját, amelynek kapcsán a politikus megjegyezte: annak idején voltak olyan magyar baptisták Amerikában, akik egészen Jimmy Carter elnökig jutottak és elérték a korona visszaadását. E folyamat része volt, hogy a kommunista Magyarországon evangelizálhatott Billy Graham hitszónok is – idézte fel a több évtizede történteket az Emmi vezetője. Balog Zoltán az istentiszteleten megköszönte a magyar baptistáknak, hogy tevékenységükkel hozzájárultak a tárca hatékony működéséhez.

A világ egyre kevésbé biztonságos a saját lakóinak – erről Paul Msiza, a Baptista Világszövetség (BVSZ) dél-afrikai elnöke beszélt az eseményen. Utalt rá, hogy a tudomány fejlődése ellenére milliók halnak éhen vagy vesztik életüket gyógyíthatatlan betegségben, millióknak nincs hozzáférésük tiszta vízhez. A BVSZ elnöke emlékeztetett: Isten új népet hozott létre, az egyházat, és fontos megmutatni a világnak a Krisztusban való egység lehetőségét.

Viorel Iuga, a Román Baptista Unió elnöke a szomszédos országok baptistái nevében üdvözölte a magyar hívők világtalálkozójának résztvevőt. A román elnök a záró istentiszteleten az evangéliumi jó hír hirdetésére szólította fel a jelenlévőket. A háromnapos világtalálkozónak második alkalommal adott otthont a hajdú-bihari megyeszékhely.

Forrás: magyaridok.hu

2012 nyarától technikai segítője a Bocskai Rádiónak, ahol 2013 márciusától adminisztratív és technikai vezetője is. Felállította és üzemelteti a Bocskai Rádió honlapját, ami jelenleg a leglátogatottabb a clevelandi magyar honlapok közül. A rádió hallgatóinak hetente internetes hírlevelet küld ki aktuális hírekkel és információkkal.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.