Az Egyesült Államok visszatartott egy az Izraelnek szánt bombaszállítmányt, mivel aggályosnak tartotta, hogy azokat egy rafahi támadás során felhasználhatják – közölte egy amerikai tisztségviselő a CNN szerint.

A múlt héten visszatartott szállítmány 1800 darab 2000 font (közel egy tonna, 907 kilogramm) súlyú bombát és 1700 darab 500 font súlyú bombát tartalmaz.

„Különösen a 2000 fontos bombák felhasználására összpontosítunk, és arra, hogy milyen hatást gyakorolhatnak sűrű városi környezetben, ahogyan azt Gáza más részein láttuk”

– mondta a tisztségviselő.

ReklámTas J Nadas, Esq

Izraeli vezetők hetek óta figyelmeztetnek arra, hogy invázióra kerül sor a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városában, még akkor is, ha az Egyesült Államok és mások nyilvánosan kijelentették, hogy egy ilyen szárazföldi hadműveletre nem kerülhet sor. Az izraeli műveletek hétfő este kezdődtek el Rafahban.

A Biden-kormányzat átfogó tervet sürgetett a Rafahban menedéket kereső több mint egymillió civil védelmére és a tengerparti enklávéban kibontakozó humanitárius katasztrófa kiterjesztésének elkerülésére.

A 2000 fontos bombák az Egyesült Államok arzenáljának legnagyobb hagyományos fegyverei közé tartoznak, amelyeknek pusztító hatása lehet, különösen egy olyan sűrűn lakott területen, mint Gáza.

A nehéz lőszerek hatalmas krátert hagynak maguk után, és a becsapódás helyétől több száz méterre is halálos repeszeket küldhetnek. A CNN műholdas felvételek elemzése a háború elején több mint 500 becsapódási krátert talált, amelyek egy egytonnás bomba használatára utalnak.

(Krónika / MTI)

Borítókép: Illusztráció. 2000 fontos bombák. Washington visszatartott egy Izraelnek szánt bombaszállítmányt. Fotó: Wikipédia

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.