Számos új találmánnyal gazdagodott idén a világ, ezek közül némelyiket az űrutazás ihlette, másokat a környezettudatos gondolkodás, vagy éppen a piaci igények. Vannak köztük kreatív, izgalmas és hasznos eszközök – most ezeket mutatjuk be a Vince Magazin cikke alapján.

Űrsör

Az alkoholipar kezd betörni az űrversenybe. Ezt mi sem igazolja jobban, mint hogy Dr. Jason Held űrmérnök – aki szerint az asztronautáknak meg kell adni a lehetőséget, hogy útközben elfogyaszthassanak egy-egy hideg sört – cégével, a Saber Astronautics-szal, valamint a 4 Pines Brewery nevű sörfőzde főzdemesterével, Jaron Mitchellel közösen elkészítette a világ első űrsörét. A sörösüvegek üzemanyagtartályokból készültek, hogy kibírják a speciális körülményeket, és a fekete alumínium palackban van egy elvezető betét, amely lehetővé teszi, hogy nulla gravitációban is folyjon a sör.

Fotó: The Drinks Business

Űrpezsgő

ReklámTas J Nadas, Esq

A Maison Mumm Champagne a Spade űrutazó ügynökséggel vállvetve azon dolgozott az elmúlt három évben, hogy létrehozzanak egy olyan pezsgőt, amely gravitáció mentes környezetben is fogyasztható. Az új champagne Mumm Grand Cordon Stellar néven jelent meg, és lehetővé teszi, hogy az asztronauták is élvezhessék a pezsgő ízét a megpróbáltatást jelentő körülmények között. A futurisztikus palack természetes gáz felhasználásával áthelyezi a folyadékot egy gyűrű formájú keretbe, amelyben csepp formájú buborékká koncentrálódik. Ez a buborék kikerülve az űrbe addig lebeg, amíg valaki el nem kapja a különleges formájú pohárral, amelyet erre a célra fejlesztettek. Mivel nincs gravitáció, a folyadék a teljes szájat betelíti, ezzel növelve az íz élvezetét.

Újrahasznosítható fém szívószál

Egy amerikai kerékpárgyártó úgy döntött, hogy segít az italiparnak a műanyag-felhasználás csökkentésében, ezért maradék fémcsövek újrahasznosításával szívószálakat készít. A bostoni Firefly július 24-én kezdett titán szívószálakat árusítani három különböző méretben, és kevesebb mint 24 óra alatt el is fogyott az összes. „7,5 év titánszemetét használtuk fel 24 óra alatt” – írta a cég egy blogposztban. A szívószálak egyéni igények szerint rendelhetők (Európába is szállítanak), s a megrendelő határozhatja meg a szívószálak színét és méretét.

Fotó: The Drinks Business

Vaktesztapplikáció

Júniusban indult a WineGame nevű új applikáció, amely bármely palack borhoz készít vaktesztkvízt, így a felhasználók tesztelhetik az ízlelőbimbóikat, miközben szórakoztató és informatív keretek között tanulnak a borokról. Az alkalmazás úgy működik, hogy a „házigazda” először feltölt egy képet a címkékről, mielőtt elrejti a címkét a „vendég” elől, akinek ki kell találnia a szőlő típusát, a régiót és az évjáratot.

Fotó: The Drinks Business

Ehető sörhabművészet

A Beer Ripples nevű cég találmánya a programozható gép, amely képeket és szövegeket nyomtat a sörhabra, maláta alapú tinta felhasználásával. A nyomtatás nagyjából 11 másodpercet vesz igénybe, és egy WIFI-kapcsolatos érintőképernyő irányítja. 18 cm magasságig minden a pohárra alkalmazható. A felhasználók a cég képtárából választhatnak mintát, vagy letölthetik az ingyenes Ripples applikációt és saját mintát is hozzáadhatnak.

Fotó: The Drinks Business

Környezetbarát pakk

Januárban, E6PR néven mutatta be a SaltWater nevű floridai sörfőzde az első környezetbarát sörösdoboz tartó pakkot, amely újrahasznosított és lebomló alapanyagokból készül. Felhasználás utána a komposztálóba dobhatjuk a terméket, de ha esetleg eldobja valaki, vagy beleesik a vízbe, akkor sem okoz olyan kárt, mint a műanyag vagy a fém tartók, mert pár héten belül lebomlik.

Fotó: The Drinks Business

A Vince Magazin cikkének forrása a The Drinks Business.

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.