Az álmatlanság mára népbetegséggé vált. A hétköznapi stressz helytelen kezelése, egy hirtelen jött változás, egy nagyobb trauma könnyen válthat ki álmatlanságot hosszabb-rövidebb időre. Íme, 7 egyszerű gyakorlat, ami oldja a stesszt, kinyújtja a megmerevedett izmokat – és ellazítja a tested és a lelked egyaránt.

almatlansag_ellen_meditacio
Jóga álmatlanság ellen? Naná!

Előrehajlás
A sima előrehajlás (Uttanászana) főleg a nyugtalan láb szindrómásoknak segíthet, hogy elmúljon a feszültség a lábukból és a combjukból. Az álmatlanságon egyébként az előrehajlások sokat javítanak – javul ugyanis az agy vérkeringése, ami a tiszta gondolkodást és a feszültség oldódását segíti elő. Ennél a gyakorlatnál fontos, hogy a mellkasoddal-köldököddel közelíts a lábadhoz és ne a fejeddel. A hátad maradjon szép egyenes. Így már nehezebb, ugye?

Előrehajlás terpeszben
Prasrita Padottanászana – ez a szanszkrit neve, de maga a mozdulat sokkal kevésbé bonyolult, mint a nevének kiejtése.Ennél a gyakorlatnál a hátsó combizmokat nyújtjuk, a vénákat, lábizmokat erősítjük. Figyelj arra, hogy ne a kezeddel erőltesd a felsőtested a térdeid közé, hanem hasizomból, esetleg a lábizmok segítségével próbálj a fejed tetejével minél közelebb a padlóhoz kerülni. Ha leér a fejed búbja a padlóra, akkor vedd kisebbre a terpeszt.

Eléred a lábujjaidat? A kisbabák igen!
Paschimottanászana – amit minden kisbaba meg tud csinálni: elérni a lábujjait. Te eléred őket? Vigyázz! A térded ne legyen behajlítva (kivéve, ha sérültek a hátsó comb izmai és szalagjai) és megint csak a köldökköddel közelíts a combhoz, a hát egyenes marad. Hajrá!

A cikk többi része itt található: alvastrening.cafeblog.hu

SZÓLJON ÖN IS HOZZÁ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a honlap Akismet szűrőt használ, hogy kevesebb spam legyen. Olvasson többet arról, hogy hozzászólása, hogyan van feldolgozva.